Aktieåbning i USA: Regnskab sender Intel-aktien ned
Foto: Drew Angerer/Ritzau Scanpix
Penge Af
Intel bliver sendt ned i den indledende handel på børsen i USA, efter at den amerikanske chipproducent torsdag aften fremlagde regnskab for andet kvartal af det forskudte regnskabsår 2018/2019 og nedjusterede sine forventninger til årets resultat.

Selskabet venter nu en omsætning på 69 mia. dollar i regnskabsåret mod tidligere 71,5 mia. dollar. Analytikerne havde ifølge Bloomberg News regnet med et salg i regnskabsåret på 71,32 mia. dollar.

Intel-aktien sendes ned med 8 pct. til 53 dollar, på en dag hvor der er små røde tal på børserne i USA. Mens de to indeks S&P 500 og Dow Jones ligger stort set uændrede, falder Nasdaq-indekset 0,3 pct.

Inden børsåbning er der kommet tal for den amerikanske BNP-vækst i årets første kvartal, som var noget bedre end ventet. Den amerikanske økonomi voksede med 3,2 pct. i første kvartal af 2019 sammenlignet med fjerde kvartal sidste år i annualiserede tal. Konsensus blandt økonomerne var ifølge Bloomberg News en vækstrate på 2,3 pct.

KURSHOP TIL MATTEL OG AMAZON

Legetøjsproducenten Mattel offentliggjorde torsdag aften regnskab for årets første kvartal, og aktien stiger fredag 8,4 pct. til 13,31 dollar.

Mattel fik i kvartalet et justeret underskud per aktie på 44 cent, mens omsætningen faldt 2,7 pct. til 689 mio. dollar. Analytikerne havde ifølge Bloomberg News ventet en indtjening per aktie på minus 58 cent og en omsætning på 648 mio. dollar.

Mattel er i færd med en turnaround, og koncernen er næsten i mål med besparelser på 620 mio. dollar om året. Selskabets topchef, Ynon Kreiz, har dog lagt op til, at der skal skæres yderligere fedt fra, skriver Bloomberg News.

Også Amazon var torsdag regnskabsaktuel. Efter børslukning præsenterede detailkæmpen et regnskab, der var bedre end ventet på flere poster.

Selskabet havde i årets første kvartal et overskud per aktie på 7,09 dollar, hvor der var ventet 4,67 dollar blandt analytikerne. Koncernens forventninger til det igangværende kvartal landede dog under analytikernes forventninger.

Amazon venter en omsætning på 59,5 til 63,5 mia. dollar, hvor midtpunktet på 61,5 mia. dollar er lavere end konsensus blandt analytikerne, som lyder på 62,37 mia. dollar. Amazon-aktien stiger 1,0 pct. til 1922,06 dollar.

/ritzau/FINANS

NYT AFSNIT Hvor stor forskel er der på Socialdemokratiets og Venstres økonomiske visioner for landet, og har partierne en reel plan for, hvordan den grønne omstilling skal finansieres? Få hele analysen i podcasten "Til valg med Corydon & Co.":Abonnér på podcasten:
   


Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


H&M-boss lægger ikke fingre imellem de ærlige svar: "Der har været år, hvor jeg forsøgte at være lidt pænere, men det gik ikke"

Peter Jørgensen ejer 26 skobutikker i Norden: På tre år har han og partneren hævet 80 mio kr i udbytte

Er det slut fredag? Theresa May har kun få dage tilbage som premierminister

Investor har haft et årligt afkast på 33 pct - her er hans strategi

Deutsche Bank-boss varsler om "hårde nedskæringer"

Ved du, hvem du vil stemme på til EP-valget? Se grupper og spidskandidater her

Socialdemokratiet vil lade afgifter stige på øl, vin og slik

Denne vin koster 260.000 kr – her er forklaringen

Tæsk til Danica og vild vækst i AP Pension – sådan starter årets kamp om kundernes indbetalinger