Før markedet åbner: Stor pilotstrejke i SAS kan ramme aktien
Mange SAS-fly bliver på jorden fredag, efter at selskabets piloter i Danmark, Sverige og Norge er gået i strejke.
Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Penge Af
Topdanmark kommer igen i fokus fra starten af det danske aktiemarked fredag, efter at forsikringsselskabet torsdag blev belønnet for et stærkt regnskab for første kvartal og en opjustering af forventningerne.

Derudover tager SAS overskrifter, fordi selskabets piloter i Danmark, Sverige og Norge er gået i strejke efter den konflikt, der har præget selskabet det meste af april.

Alt sammen sker i et vekslende marked, der først på morgenen så ud til at skulle starte i rødt efter torsdagens kursskred i USA, der blev fulgt op af sur stemning i Asien og bakkende futures i både Europa og USA.

Siden er billedet dog vendt en smule, og starten ser nu ud til at blive tættere på udgangspunktet for C25-indekset, der torsdag faldt med 0,3 pct. til 1139,42.

TOPDANMARK OG UNIBREW I REGNSKABSFOKUS

Forsikringsselskabet Topdanmark afleverede torsdag middag et sæt flotte tal for første kvartal, hvor udviklingen viste sig noget bedre end analytikernes forventninger på de fleste parametre.

  Samtidig opjusterede selskabet forventningerne til hele 2019 med en kvart milliard, og det udløste samlet set en kursstigning på 3,7 pct. til 352,40 kr.

Siden har Nordea løftet sin anbefaling af aktien til "hold" fra "sælg", og både ABG Sundal Collier og Handelsbanken har løftet kursmålet for Topdanmark.

Efter lukketid torsdag præsenterede bryggeriet Royal Unibrew sine regnskabstal for første kvartal, der bød på lidt mindre fremgang end ventet i salget.

Driften og bundlinjen var til gengæld begge en spids over forventningerne, når man sammenholder med estimater indsamlet af Bloomberg News.

For hele året blev forventningerne til både toplinjen og driften fastholdt.

Unibrew-aktien faldt torsdag med 2,3 pct. til 478 kr. Torsdag vil aktien også komme under teknisk pres, fordi retten til et udbytte på 10,80 kr. per aktie fragår.

SAS RAMT AF BRED STREJKE I NORDEN

SAS kan blive presset af, at luftfartsselskabets piloter i Danmark, Sverige og Norge har valgt at strejke med effekt fra fredag, efter at det ikke er lykkedes at få enderne til at mødes i forhandlingerne om løn- og arbejdstidsforhold.
  SAS-aktien steg torsdag 0,8 pct. til 13,65 kr.

Danske Bank har fået sænket sit kursmål hos schweiziske Credit Suisse, der har skåret til 137 kr. fra 148 kr.

Bankaktien faldt torsdag 0,6 pct. til 126,55 kr.

Mærsk får opmærksomhed for den ugentlige temperaturmåling på fragtraterne i form af opgørelsen af Shanghai Containerized Freight Index (SCFI).

B-aktien i selskabet faldt med 0,6 pct. til 8818 kr. torsdag.

NOVO KAN SKÆVE TIL FRANSK RIVAL

Investorer med hang til aktier i medicinalselskabet Novo Nordisk kan med fordel skæve til Frankrig, hvor rivalen Sanofi er kommet med regnskab for første kvartal.

Det var samlet set pænt og bedre end ventet i markedet, men for diabetesforretningen var der en tilbagegang i salget på 6,9 pct. i kvartalet.

  Salget i den afdeling af forretningen, der konkurrerer med Novo Nordisk, dykkede til 1294 mio. euro i januar, februar og marts.

Novo-aktien faldt marginalt med 0,03 pct. til 323,40 kr. torsdag.

Opmærksomhed vil der også stadig være til familieselskabet Arkil, der torsdag steg med 36,6 pct. til 1530 kr., efter at topchef Jesper Arkil og dennes bror, Jens Skjøt-Arkil, der er direktør for forretningsudvikling hos Arkil, gennem selskabet J2A Holding har fremsat et købstilbud på alle aktier.

Tilbuddet lyder på 1550 kr. per aktie, og det niveau har Arkil altså nu næsten ramt med torsdagens stigning.

/ritzau/FINANS

NY PODCAST Et stort sats. En kæmpe risiko. En helt ekstraordinær stor chance. Bjarne Corydon og Helle Ib er enige. Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) har kastet sig ud i et gevaldigt politisk sats, efter han i en ny samtalebog åbner for, at Venstre og Socialdemokratiet danner regering sammen efter valget. Få hele analysen her:Abonnér på podcasten:
   


Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


Aktieanalytikere: Tabsramte aktier bliver kursraketter

Stålproducent ramt af brexit og handelskrig - British Steel tæt på kollaps

Mærsk taber terræn til Kina i havnesektor

Cityringen forsinket: Metrolinje åbner i september

Politiet har ikke bare ransaget Thomas Borgens hjem - men også hans computere, mobiltelefoner og tablets

Har denne person knækket koden til det perfekte job? Her er manden, som bestemmer, hvordan Moët-champagne skal smage

Morgenbriefing: Byggeriet på vej ned i gear, kæmpeunderskud i bagerkæde

Fætter BR-leverandører retter skarp kritik af kuratorer: Vi mangler momsmillioner - fatalt for en virksomhed af vores størrelse

Bankinvest: Handelskrig er blevet til tech krig - investorer fortsat nervøse