Valuta: Stilhed inden amerikanske BNP-data offentliggøres
Foto: Ritzau Scanpix
Markeder Af
De internationale valutamarkeder er præget af stilstand fredag morgen.

Amerikanske dollar ligger fortsat tæt på et toårigt toppunkt mod de øvrige store valutaer støttet af stærke amerikanske tal for ordreindgangen af varige goder, mens markedsdeltagerne afventer de amerikanske BNP-data for første kvartal, som offentliggøres senere fredag.

Stærke BNP-data kan styrke den i forvejen godt kørende dollar yderligere.

BNP-væksten ventes at vise en stigningstakt på 2,3 pct. på årsbasis mod 2,2 pct. kvartalet før, og privatforbruget estimeres at være steget 1,0 pct. mod en stigningstakt på 2,5 pct. i fjerde kvartal.

BNP-priskomponenten estimeres at indikere en inflation på 1,2 pct. mod 1,7 pct. kvartalet tidligere, mens prognosen for kernepris-udviklingen ses på 1,4 pct. mod 1,8 pct. i fjerde kvartal.

"Vi forventer, at BNP-tallene vil understrege et stabilt økonomisk opsving. Forskellene i de økonomiske fundamentaler er en vigtig drivkraft for valutamarkedet nu, hvor Fed - og senest de svenske og japanske centralbanker - har indtaget en defensiv (pengepolitisk) holdning," siger seniorstrateg Shin Kadota fra Barclays i Tokyo til Reuters.

Den svenske centralbank, Sveriges Riksbank, sagde torsdag, at det seneste svage inflationstryk indebærer, at en rentestigning vil komme senere end planlagt, mens Bank of Japan for første gang satte en tidsramme på den løse pengepolitik ved at fortælle investorerne, at banken vil holde renten på et super lavt niveau i mindst et år mere.

Pund koster fredag morgen 1,2905 dollar mod 1,2910 dollar torsdag eftermiddag.

Euro står fredag morgen i 1,1140 dollar mod 1,1145 dollar torsdag eftermiddag. Dollar koster fredag morgen 111,65 yen mod 111,45 yen torsdag eftermiddag.

/ritzau/FINANS

NY PODCAST Et stort sats. En kæmpe risiko. En helt ekstraordinær stor chance. Bjarne Corydon og Helle Ib er enige. Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) har kastet sig ud i et gevaldigt politisk sats, efter han i en ny samtalebog åbner for, at Venstre og Socialdemokratiet danner regering sammen efter valget. Få hele analysen her:Abonnér på podcasten:
   


Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerTo positive og en negativ aktie, der venter regnskab

Annoncørbetalt
indhold af Investtech

Forsiden lige nu


Aktieanalytikere: Tabsramte aktier bliver kursraketter

Stålproducent ramt af brexit og handelskrig - British Steel tæt på kollaps

Mærsk taber terræn til Kina i havnesektor

Cityringen forsinket: Metrolinje åbner i september

Politiet har ikke bare ransaget Thomas Borgens hjem - men også hans computere, mobiltelefoner og tablets

Har denne person knækket koden til det perfekte job? Her er manden, som bestemmer, hvordan Moët-champagne skal smage

Morgenbriefing: Byggeriet på vej ned i gear, kæmpeunderskud i bagerkæde

Fætter BR-leverandører retter skarp kritik af kuratorer: Vi mangler momsmillioner - fatalt for en virksomhed af vores størrelse

Bankinvest: Handelskrig er blevet til tech krig - investorer fortsat nervøse