Aktieluk i USA: Stærke regnskaber løftede Facebook og Microsoft - 3M og UPS ramt af store fald
Drew Angerer/Ritzau Scanpix
Penge Af
De amerikanske aktier oplevede en blandet torsdag. Stærke regnskaber fra Facebook og Microsoft onsdag aften trak i den positive retning og løftede Nasdaq, mens skuffelser torsdag fra 3M og UPS imidlertid sænkede Dow Jones.

Det brede S&P 500-indeks faldt marginalt, mens Dow Jones-indekset mistede 0,5 pct. Teknologitunge Nasdaq gik samtidig op med 0,2 pct.

GOD NOK REGNSKABSSÆSON

Investorerne fokuserede på den opbremsende globale vækst, samtidig med at aktierne i USA tidligere på ugen nåede nye rekorder midt i den amerikanske regnskabssæson, hvor selskaberne generelt har klaret sig bedre i forhold til et ventet indtjeningsfald.

- Vi er tydeligvis i et relativt langsommere økonomisk vækstklima, og indtjeningsforventningerne er drevet lavere. Jeg ville kalde det en god nok regnskabssæson til, at markedet kan blive belønnet for, hvor det er i dag, sagde Ryan Primmer, investeringschef i UBS Asset Management, til Bloomberg News.

Bedste sektorer i S&P 500 torsdag var sundhed og kommunikationsservice hver med et plus på 1,1 pct. I den modsatte ende lå råvarer og materialer med et minus på 1,3 pct. og industriaktierne med en tilbagegang på 2,0 pct. Den vigtige it-sektor, som udgør næsten 22 pct. af S&P 500-indekset, sluttede uændret.

FACEBOOK OG MICROSOFT I TOP

Facebook hørte til torsdagens helt store vindere med et plus på 5,9 pct. Regnskabet for første kvartal var markant bedre end ventet på både top og bund, selv om selskabet i perioden satte 3,0 mia. dollar til side til omkostninger og bøde i forbindelse med skandalen omkring Cambridge Analytica.

I niveauet 193,26 dollar skal man samtidig helt tilbage til juli sidste år, for at finde en højere kurs på Facebook-aktien.

Microsoft kunne også fejre sit regnskab for tredje kvartal i selskabets forskudte regnskabsår. Løftet af fremgang inden for cloud-forretningen, hvor softwarekoncernen i perioden har kunnet annoncere en række store kundeaftaler, med Kroger, Walgreens og Exxon mobil, steg omsætningen med 14 pct., og både top- og bundlinje slog analytikernes forventninger.

Microsofts aktie steg på den baggrund med 3,3 pct. 129,15 dollar, og aktien har aldrig lukket højere. Tidligt torsdag var aktien endnu højere, og Microsoft krydsede på det tidspunkt for første gang nogensinde en markedsværdi på 1000 mia. dollar.

KURSKLØ TIL UPS OG 3M

I den modsatte ende fik UPS og 3M klø efter deres regnskaber, hvilket især tyngede Dow Jones-indekset.

3M-aktien faldt med 13,0 pct. Selskabet nåede i første kvartal kun 7,86 mia. dollar i omsætning, hvilket var lavere end selv den mest pessimistiske analytikers bud, og indtjeningen faldt i alle af koncernens fem forretningsområder.

3M nedjusterede på den baggrund sine forventninger og annoncerede en spareplan, som betyder, at 2000 medarbejdere skal forlade koncernen.

For UPS' vedkommende var første kvartal også en skuffelse, da ekstreme vejrforhold i vinter i USA betød, at omkostningerne steg, og indtjeningen derfor endte lavere end spået. Aktien faldt med 8,1 pct.

MASSER AF REGNSKABER

Tesla fik efter to kvartaler med overskud et minus i årets første tre måneder, og selv om selskabet lover bedring de kommende kvartaler, så faldt aktien med 4,3 pct.

Trods en opjustering af indtjeningsforventningerne faldt Visa med 0,3 pct., da omsætningen i selskabets andet kvartal skuffede en smule. Paypal vandt omvendt 2,8 pct., da betalingskoncernens indtjening var bedre end ventet.

Tobaksgigangen Altria faldt 6,0 pct., da omsætningen var lavere end selv det mindste analytikerestimat i første kvartal, og selskabet ser fortsat faldende salgsvolumener efter en tilbagegang i cigaretsalget på 14,3 pct. i perioden.

Endelig vandt medicinalkoncernen Bristol-Myers Squibb, som er i færd med at opkøbe Celgene for 78 mia. dollar, 2,3 pct., da selskabet slog forventningerne, fordi især salget af hjertemedicinen Eliquis steg med 28 pct.

/ritzau/FINANS

Din medarbejder vil hellere have dig fyret - end selv at få mere i løn

Omverdens krav og forventninger til ledere er ved at ændre sig dramatisk og har resulteret i en reel ledelseskrise. Hvis ledere skal holde på dygtige medarbejdere og rekruttere talenter, så kræves der noget helt andet af en moderne leder.

Det fortæller Rasmus Hougaard, der har skrevet bogen "The mind of the leader", der bygger på research blandt 35.000 ledere verden over. Du kan opleve Rasmus Hougaard og andre internationale thought leaders på Børsens Ledelseskonference d. 30. september. Lær af de dygtigste og få konkrete værktøjer til dit eget ledelsesarbejde. Meld dig til her.

Andre læser dette lige nu


Forsiden lige nu


Domstole sætter virksomheder bagerst i køen: "Lige nu er jeg ikke specielt stolt af den tid det tager"

Skat gav frikort til arabiske oliefonde ved en fejl

Formand og næstformand i Sydbank trækker sig efter uenighed

Energiminister: Saudisk olieproduktion tilbage på sporet inden oktober

Topsøe-familien fandt biotekdrøm ved familiemiddag: Nu går den efter milliardnotering i USA

Investeringsøkonom: Det lægger op til mærkbare besparelser i Sydbank

Oliepris falder efter nyt om saudiarabisk produktion om 2-3 uger

USA: Centralbanken pumper milliarder ind i finansielle system