Microsoft runder 1 billion dollar i markedsværdi
Foto: Carlo Allegri/Ritzau Scanpix
Penge Af
Microsoft belønnes torsdag for sit regnskab for tredje kvartal, og koncernen blev samtidig indlemmet i den meget eksklusive billion-klub af selskaber, som har prøvet at krydse grænsen på 1000 mia. dollar - eller 1 billion dollar - i markedsværdi.

Microsofts aktie toppede torsdag lige efter åbningen i 131,37 dollar, hvilket er den højeste notering for Microsoft nogensinde, og samtidig var det en stigning på 5,1 pct. i forhold til onsdagens lukkekurs.

Aktien i Microsoft er dog siden hen faldet en anelse tilbage og stiger kl. 12:25, lokal tid i New York, med 3,7 pct. til 129,69 dollar, og det betyder, at markedsværdien igen er faldet ned lige under 1000 mia. dollar til 994 mia. dollar.

Microsofts aktie er steget med knap 28 pct. i 2019, mens det generelle aktiemarked, målt på S&P 500, er gået frem med cirka 17 pct.

Kun to andre amerikanske koncerner har tidligere været over 1000 mia. dollar i værdi. Det var først Apple, som formåede det sidste sommer, og siden gjorde Amazon kunststykket efter. De er dog begge efterfølgende faldet tilbage, da aktiemarkederne i efteråret og frem til jul faldt kraftigt - blandt andet udløst af regnskabsskuffelser fra netop de to.

Torsdag har Apple en markedsværdi på 973 mia. dollar, mens Amazon følger efter med 941 mia. dollar. Derefter er der et stort spring ned til nummer fire og fem på listen, Facebook og Googles moderselskab, Alphabet, som er henholdsvis 467 og 441 mia. dollar værd på børsen i USA.

/ritzau/FINANS

NY PODCAST Et stort sats. En kæmpe risiko. En helt ekstraordinær stor chance. Bjarne Corydon og Helle Ib er enige. Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) har kastet sig ud i et gevaldigt politisk sats, efter han i en ny samtalebog åbner for, at Venstre og Socialdemokratiet danner regering sammen efter valget. Få hele analysen her:Abonnér på podcasten:
   


Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerVæk med papirkvitteringer: Sådan bliver du digital

Annoncørbetalt
indhold af Eurocard

Forsiden lige nu


Aktieanalytikere: Tabsramte aktier bliver kursraketter

Stålproducent ramt af brexit og handelskrig - British Steel tæt på kollaps

Cityringen forsinket: Metrolinje åbner i september

Har denne person knækket koden til det perfekte job? Her er manden, som bestemmer, hvordan Moët-champagne skal smage

Morgenbriefing: Byggeriet på vej ned i gear, kæmpeunderskud i bagerkæde

Fætter BR-leverandører retter skarp kritik af kuratorer: Vi mangler momsmillioner - fatalt for en virksomhed af vores størrelse

Bankinvest: Handelskrig er blevet til tech krig - investorer fortsat nervøse

Investor Live: Grøn start for aktierne

Brøndby nedjusterer forventningerne til 2019 - transfergevinst spås mere end halveret