Microsoft runder 1 billion dollar i markedsværdi
Foto: Carlo Allegri/Ritzau Scanpix
Penge Af
Microsoft belønnes torsdag for sit regnskab for tredje kvartal, og koncernen blev samtidig indlemmet i den meget eksklusive billion-klub af selskaber, som har prøvet at krydse grænsen på 1000 mia. dollar - eller 1 billion dollar - i markedsværdi.

Microsofts aktie toppede torsdag lige efter åbningen i 131,37 dollar, hvilket er den højeste notering for Microsoft nogensinde, og samtidig var det en stigning på 5,1 pct. i forhold til onsdagens lukkekurs.

Aktien i Microsoft er dog siden hen faldet en anelse tilbage og stiger kl. 12:25, lokal tid i New York, med 3,7 pct. til 129,69 dollar, og det betyder, at markedsværdien igen er faldet ned lige under 1000 mia. dollar til 994 mia. dollar.

Microsofts aktie er steget med knap 28 pct. i 2019, mens det generelle aktiemarked, målt på S&P 500, er gået frem med cirka 17 pct.

Kun to andre amerikanske koncerner har tidligere været over 1000 mia. dollar i værdi. Det var først Apple, som formåede det sidste sommer, og siden gjorde Amazon kunststykket efter. De er dog begge efterfølgende faldet tilbage, da aktiemarkederne i efteråret og frem til jul faldt kraftigt - blandt andet udløst af regnskabsskuffelser fra netop de to.

Torsdag har Apple en markedsværdi på 973 mia. dollar, mens Amazon følger efter med 941 mia. dollar. Derefter er der et stort spring ned til nummer fire og fem på listen, Facebook og Googles moderselskab, Alphabet, som er henholdsvis 467 og 441 mia. dollar værd på børsen i USA.

/ritzau/FINANS

NYT AFSNIT Hvor stor forskel er der på Socialdemokratiets og Venstres økonomiske visioner for landet, og har partierne en reel plan for, hvordan den grønne omstilling skal finansieres? Få hele analysen i podcasten "Til valg med Corydon & Co.":Abonnér på podcasten:
   


Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


H&M-boss lægger ikke fingre imellem de ærlige svar: "Der har været år, hvor jeg forsøgte at være lidt pænere, men det gik ikke"

Peter Jørgensen ejer 26 skobutikker i Norden: På tre år har han og partneren hævet 80 mio kr i udbytte

Er det slut fredag? Theresa May har kun få dage tilbage som premierminister

Investor har haft et årligt afkast på 33 pct - her er hans strategi

Deutsche Bank-boss varsler om "hårde nedskæringer"

Ved du, hvem du vil stemme på til EP-valget? Se grupper og spidskandidater her

Socialdemokratiet vil lade afgifter stige på øl, vin og slik

Denne vin koster 260.000 kr – her er forklaringen

Tæsk til Danica og vild vækst i AP Pension – sådan starter årets kamp om kundernes indbetalinger