Medie: Arabere står klar til at købe Tore Kjos' aktier i Norwegian
Foto: Markus Mainka/Ritzau Scanpix
En gruppe ukendte, arabiske forretningsmænd står klar til at købe Tore Kjos' aktier i Norwegian, hvor han er storaktionær sammen med sin lillebror, Bjørn Kjos, der er adm. direktør og stifter af det norske lavpris-flyselskab.

Det skriver den svenske avis Dagens Industri med henvisning til udtalelser fra Tore Kjos i den norske avis Dagens Næringsliv.

Norwegian-aktien ligger p.t i kurs 41,75 norske kr., det er en stigning på 8,4 pct. i forhold til lukkekursen onsdag.

"Der er nogle arabere, der ønsker at købe HBK-aktierne," siger Tore Kjos med henvisning til selskabet HBK Holding, som de to brødre ejer deres Norwegian-aktier igennem.

Tore Kjos tilføjer til det norske medie, at han endnu ikke ved, hvem de interesserede købere er, da det er en mægler, der har kontakten til investorgruppen.

"Men når jeg hører, at det er arabere, tror jeg, det er relateret til Qatar og IAG (International Airlines Group, red.)," siger han til det norske medie.

Kæmper med konkurs

Ifølge det norske medie har Tore Kjos brug for penge til sit eget nødlidende olieserviceselskab Read, der blev erklæret konkurs tidligere på året.

Tore Kjos indrømmer over for det norske medie, at det vil være noget af et mareridt for lillebror Bjørn Kjos, hvis der kommer "udenforstående" interesser ind i Norwegians ejerselskab HBK Holding.

"De, der går ind i HBK, er næppe venlige. Som minoritetsaktionær i et sådant selskab kan man bede om stor hengivenhed. Hvis jeg sælger til disse arabere, kan det være frygtelig problematisk," siger Tore Kjos til Dagens Næringsliv og tilføjer, at han helst undgår et sådant resultat.

Derfor har han ifølge mediet foreslået sin bror, at hans andel på 1,23 mio. Norwegian-aktier og 0,9 pct. af Norwegian indløses i en spaltning eller fission og overføres direkte til Reads ejerskab.

Norwegians aktiekurs er droppet voldsomt siden begyndelsen af 2018, hvor kursen lå i ca. 180.


NYT AFSNIT Hvor stor forskel er der på Socialdemokratiets og Venstres økonomiske visioner for landet, og har partierne en reel plan for, hvordan den grønne omstilling skal finansieres? Få hele analysen i podcasten "Til valg med Corydon & Co.":Abonnér på podcasten:
   


Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerApp lader dig afstemme firmaudgifterne i realtid

Annoncørbetalt
indhold af Eurocard

Forsiden lige nu


H&M-boss lægger ikke fingre imellem de ærlige svar: "Der har været år, hvor jeg forsøgte at være lidt pænere, men det gik ikke"

Peter Jørgensen ejer 26 skobutikker i Norden: På tre år har han og partneren hævet 80 mio kr i udbytte

Er det slut fredag? Theresa May har kun få dage tilbage som premierminister

Investor har haft et årligt afkast på 33 pct - her er hans strategi

Deutsche Bank-boss varsler om "hårde nedskæringer"

Ved du, hvem du vil stemme på til EP-valget? Se grupper og spidskandidater her

Socialdemokratiet vil lade afgifter stige på øl, vin og slik

Denne vin koster 260.000 kr – her er forklaringen

Tæsk til Danica og vild vækst i AP Pension – sådan starter årets kamp om kundernes indbetalinger