Miljøaktivister blokerer Londons fondsbørs
Foto: Simon Dawson/ Reuters / Ritzau Scanpix
Penge Af
Miljødemonstranter har lænket sig selv til Londons fondsbørs. Det siger øjenvidner til Reuters. Samtidig står demonstranter på toppen af et tog ved stationen Canary Wharf i London.

På hovedkvarteret for fondsbørsen, London Stock Exchange, har seks demonstranter klædt i sorte jakkesæt og røde slips blokeret svingdøren til bygningen ved at binde sig fast.

På stationen Canary Wharf er fem demonstranter kravlet op på et tog med et banner med påskriften: "Business as usual=Death".

De to aktioner finder sted på den sidste dag af en protestbølge, der har som mål at tvinge Storbritannien til at handle for at undgå en global klimakatastrofe.

Under protesterne er 1088 personer blevet anholdt, og trafikken i den britiske hovedstad har været ramt hårdt.

Men klimaaktivisterne i gruppen Extinction Rebellion, der står bag protesterne, siger, at de indstiller protesterne efter en sidste dag med fokus på Londons "finansielle industri".

Gruppen har siden sidste mandag blokeret flere broer og veje i London. Der har også været eksempler på, at aktivister har limet sig selv fast til tog og på andre måder skabt kaos i den store hovedstad.

Afklædte demonstranter har blandt andet også protesteret i parlamentet.

Torsdag forlader gruppen sine to sidste områder i London - og glæder sig i stedet over at have fået sat fokus på klimaforandringer.

- Vi ved godt, at vi har forstyrret folks liv, og det tager vi ikke let på. Vi gør det kun, fordi det er en nødsituation, sagde gruppen i en udtalelse tidligere på ugen.

- Rundt om i verden er en længe ventet og yderst nødvendig diskussion gået i gang, lyder det videre fra Extinction Rebellion.

Gruppen er blevet en af verdens hurtigst voksende miljøbevægelser.

Den ønsker, at der erklæres undtagelsestilstand for klimaet og økologien, at den globale udledning af klimagasser stopper med at vokse i 2025, og at der etableres en borgerforsamling, som skal lede arbejdet med at bekæmpe klimaforandringerne.

/ritzau/Reuters

NYT AFSNIT Hvor stor forskel er der på Socialdemokratiets og Venstres økonomiske visioner for landet, og har partierne en reel plan for, hvordan den grønne omstilling skal finansieres? Få hele analysen i podcasten "Til valg med Corydon & Co.":Abonnér på podcasten:
   


Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


H&M-boss lægger ikke fingre imellem de ærlige svar: "Der har været år, hvor jeg forsøgte at være lidt pænere, men det gik ikke"

USA parat til at sortliste flere kinesiske tech-virksomheder

Peter Jørgensen ejer 26 skobutikker i Norden: På tre år har han og partneren hævet 80 mio kr i udbytte

Er det slut fredag? Theresa May har kun få dage tilbage som premierminister

Investor har haft et årligt afkast på 33 pct - her er hans strategi

Deutsche Bank-boss varsler om "hårde nedskæringer"

Ved du, hvem du vil stemme på til EP-valget? Se grupper og spidskandidater her

Socialdemokratiet vil lade afgifter stige på øl, vin og slik

Denne vin koster 260.000 kr – her er forklaringen