Penge Af
Arkil-aktien åbner torsdag morgen med en stigning på over 35 pct til kurs 1520 kr. 

Aktie-stigningen kommer, efter at de to Arkil-brødre Jesper Arkil og Jens Skjøt-Arkil onsdag aften meldte ud, at de vil fremsætte et offentligt og betinget købstilbud på samtlige B-aktier i Arkil Holding.

Ifølge meddelelsen vil B-aktionærerne blive tilbudt en pris på 1550 kr. kontant pr. B-aktie for at sælge deres aktier i selskabet.

Jesper Arkil og Jens Skjøt-Arkil, der begge er børnebørn til Arkil Holdings stifter, Ove Arkil, sidder i forvejen på samtlige A-aktier gennem J2A Holding og ejer i dag 22,13 pct. af aktiekapitalen og 64,38 pct. af stemmerettighederne i Arkil.

Jesper Arkil og Jens Skjøt-Arkil er i dag medlemmer af Arkils direktion som henholdsvis adm. direktør og direktør for forretningsudvikling.

"Vi ser os selv som langsigtede ejere af Arkil, og vi vurderer ikke, at en børsnotering af Arkil skaber tilstrækkelig værdi for aktionærerne eller for selskabet sammenholdt med de omkostninger, som det indebærer. Vi ønsker fortsat at drive Arkil, som virksomheden drives i dag og ud fra samme strategiske kompas, men vurderer, at vi over tid kan gøre dette mere effektivt i privat kontekst," lyder det i forbindelse med børsmeddelelsen fra Jesper Arkil, der er medejer af J2A Holding og adm. direktør i Arkil.

Og han fortsætter:

"Derfor tilbyder vi nu aktionærerne 1.550 kr. pr. B-aktie, hvilket er højere end den højeste børskurs nogensinde. Vi mener, det er et attraktivt tilbud for aktionærerne."

Forhåndstilsagn givet

Lind Invest, der er ejet af den aarhusianske rigmand Henrik Lind, samt visse andre større aktionærer har over for J2A Holding afgivet uigenkaldelige forhåndstilsagn om at acceptere købstilbuddet vedrørende deres B-aktier, står der endvidere i børsmeddelelsen.

De uigenkaldelige forhåndstilsagn udgør tilsammen med J2A Holdings ejerskab af A-aktier og B-aktier 44,98 pct. af aktiekapitalen og 74,84 pct. af stemmerettighederne i Arkil Holding.

Tredje generation

Jesper Arkil overtog i 2007 ledelsen af Arkil Holding. Han er sammen med Jens Skjøt-Arkil barnebarn af selskabets stifter, Ove Arkil, der grundlagde den sønderjyske entreprenørvirksomhed tilbage i 1941. For 12 år siden overtog Jesper Arkil direktørposten fra sin far, Niels Arkil, og dermed er den nuværende direktør og Jens Skjøt-Arkil tredje generation i selskabet, der blev noteret på fondsbørsen i 1978 som den første sønderjyske industrivirksomhed.

Selskabet, der holder til ved Vojens nær Haderslev, har omkring 1800 ansatte og havde i 2018 et årsresultat på 83,1 mio. kr. 
NYT AFSNIT Hvor stor forskel er der på Socialdemokratiets og Venstres økonomiske visioner for landet, og har partierne en reel plan for, hvordan den grønne omstilling skal finansieres? Få hele analysen i podcasten "Til valg med Corydon & Co.":Abonnér på podcasten:
   


Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerApp lader dig afstemme firmaudgifterne i realtid

Annoncørbetalt
indhold af Eurocard

Forsiden lige nu


H&M-boss lægger ikke fingre imellem de ærlige svar: "Der har været år, hvor jeg forsøgte at være lidt pænere, men det gik ikke"

Peter Jørgensen ejer 26 skobutikker i Norden: På tre år har han og partneren hævet 80 mio kr i udbytte

Er det slut fredag? Theresa May har kun få dage tilbage som premierminister

Investor har haft et årligt afkast på 33 pct - her er hans strategi

Deutsche Bank-boss varsler om "hårde nedskæringer"

Ved du, hvem du vil stemme på til EP-valget? Se grupper og spidskandidater her

Socialdemokratiet vil lade afgifter stige på øl, vin og slik

Denne vin koster 260.000 kr – her er forklaringen

Tæsk til Danica og vild vækst i AP Pension – sådan starter årets kamp om kundernes indbetalinger