Penge Af
Forsikringskoncernen Topdanmark og bryggeriet Royal Unibrew står øverst på dagsordenen på det danske aktiemarked torsdag. Begge selskaber kommer med regnskaber for første kvartal og de kan blive afgørende på en dag, hvor indikationerne fra udlandet er blandede.

De amerikanske aktier faldt efter danske lukketid onsdag, men et par gode regnskaber efter Wall Streets lukketid har trukket de amerikanske futures op med 0,1-0,3 pct. torsdag morgen.

Til gengæld har hel en del af de asiatisk aktiemarkeder været sure, hvor Japan har været den mest iøjnefaldende undtagelse.

Den tyske Dax-futures handles med et plus på mellem 0,1 pct. og 0,2 pct.

Onsdag faldt det danske C25-indeks 0,1 pct. til 1143,12.

TOPDANMARKS REGNSKABSTAL IMØDESES

Forsikringskoncernen Topdanmark afleverer torsdag regnskab for første kvartal. Tallene ventes omkring middagstid, og estimater indsamlet af selskabet selv peger på konsensus om fremgang i både præmieindtægterne og bundlinjen.

  Analytikerne venter præmieindtægter fra skadeforretningen på 2327 mio. kr. mod 2273 mio. kr. i første kvartal sidste år, mens nettooverskuddet ses vokse til 300 mio. kr. fra 267 mio. kr.

Topdanmark faldt onsdag 0,6 pct,. til 340 kr.

Royal Unibrew er også regnskabsaktuel torsdag. Bryggeriet venter inden tallene for første kvartal en omsætning på 7400-7650 mio. kr. og et driftsresultat på EBIT-niveau på mellem 1340 mio. kr. og 1465 mio. kr. i hele 2019.

Royal Unibrew steg onsdag med marginale 0,10 kr. til 489,10 kr.

ARKIL BLIVER TOPSCORER

Dagens topscorer på fondsbørsen vil dog sandsynligvis være Arkil.

Koncernen oplyste sent onsdag, at der satses på en afnotering fra børsen i forbindelse med et købstilbud på alle aktier fra selskabet J2A Holding, der er ejet af administrerende direktør Jesper Arkil og Jens Skjøt-Arkil, der er direktør for forretningsudvikling i koncernen.

Tilbuddet lyder på 1550 kr. per B-aktie i selskabet, og med en slutkurs onsdag på 1120 kr. svarer det til en præmie på godt 38 pct. Arkil faldt 1,8 pct. i onsdagens handel.

  Enzymkoncernen Novozymes skuffede på alle væsentlige punkter i onsdagens regnskab for første kvartal. Det har givet anledning til en sænket anbefaling hos svenske SEB, der nu anbefaler "hold" frem for "køb". Kursmålet er samtidig reduceret til 340 kr. fra 360 kr.

Novozymes faldt 2,5 pct. til 309 kr., og den tidligere investor-darling her dermed ikke rokket sig i positiv kursretning i de seneste knap fem år.

SEB har også kigget på Ambu. Banken indleder dækning af medicoselskabet med anbefalingen "køb" og et kursmål på 230 kr.

Onsdag faldt Ambu-aktien 0,5 pct. til 185,35 kr.

En stribe danske selskaber kan desuden få opmærksomhed efter udenlandske regnskaber fra konkurrenter.

Investorerne i DSV kan se frem til nyt fra schweiziske Kuehne+Nagel, der overrasker positivt, og SAS' investorer kan skæve til tal fra Norwegian.

DSV steg 0,3 pct. til 580 kr. onsdag, mens SAS faldt 1,7 pct. til 13,54 kr.

Æggebakkeproducenten Hartmann kan kigge mod Finland, hvor Huhtamäki har afleveret positive tal for første kvartal, og Nordea og Danske Bank kan tage strømpil fra tal fra svenske Swedbank, der tjente flere penge end forventet i første kvartal.

Hartmann steg 1,1 pct. onsdag til 290 kr., mens der var fald til såvel Nordea som Danske Bank, der faldt respektivt 1,4 pct. og 0,04 pct. til henholdsvis 54,80 kr. og 127,25 kr.

/ritzau/FINANS

NY PODCAST Et stort sats. En kæmpe risiko. En helt ekstraordinær stor chance. Bjarne Corydon og Helle Ib er enige. Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) har kastet sig ud i et gevaldigt politisk sats, efter han i en ny samtalebog åbner for, at Venstre og Socialdemokratiet danner regering sammen efter valget. Få hele analysen her:Abonnér på podcasten:
   


Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerFlyveturen kan optimere din arbejdsindsats

Annoncørbetalt
indhold af Qatar Airways

Forsiden lige nu


OECD med valgønske til de danske politikere: Lavere skatter kan sparke liv i den sløje produktivitet

Chefstrateg efter dystre udsigter fra OECD: Der kommer en aktiekorrektion - vær klar til at købe op

Aktieanalytikere: Tabsramte aktier bliver kursraketter

Stålproducent ramt af brexit og handelskrig - British Steel tæt på kollaps

Mærsk taber terræn til Kina i havnesektor

Cityringen forsinket: Metrolinje åbner i september

Politiet har ikke bare ransaget Thomas Borgens hjem - men også hans computere, mobiltelefoner og tablets

Har denne person knækket koden til det perfekte job? Her er manden, som bestemmer, hvordan Moët-champagne skal smage

Morgenbriefing: Byggeriet på vej ned i gear, kæmpeunderskud i bagerkæde