Aktieluk i Europa: Tysk softwarekæmpe tordnede i vejret
Foto: Ralph Orlowski/Ritzau Scanpix
Penge Af
Der var ingen entydig retning på de europæiske aktiemarkeder onsdag, hvor regnskaber fra giganter som SAP, Novartis og Volvo blev belønnet og medvirkede til at sende det tyske, schweiziske og svenske marked i mindre plusser.

Store dele af det øvrige Europa var derimod præget af små fald, efter at den kinesiske centralbank skruede en anelse ned for sine økonomiske stimuli.

Det var dog regnskaberne, der i særlig grad påvirkede markedet. Den tyske softwarekæmpe SAP var onsdagens helt store lyspunkt og endte 12 pct. højere efter en opjustering af forventningerne til både 2019 og 2020.

Selskabet venter nu en underliggende driftsindtjening på 7,85-8,05 mia. euro i år mod tidligere ventet 7,7-8,0 mia. euro, mens forventningerne til samme post næste år er løftet til 8,8-9,1 mia. euro fra 8,5-9,0 mia. euro. Fremgangen skyldtes desuden, at den amerikanske hedgefond Elliot Management meddelte, at den har købt SAP-aktier for 1,2 mia. euro.

I medicinalsektoren steg Novartis med 2,4 pct. Salget oversteg forventningerne i første kvartal ifølge Bloomberg News, og forventningerne til driftsindtjeningen blev løftet.

Lastbilproducenten Volvo gik frem med næsten 3 pct. i Stockholm oven på sit kvartalsregnskab, der slog indtjeningsforventningerne ifølge Reuters.

Bilproducenterne endte derimod i slæbesporet. Brancheindekset faldt med 1,3 pct. efter et fald i Renault på 3,7 pct. Japanske Nissan, som Renault ejer over 43 pct. af, nedjusterede forventningerne.

/ritzau/FINANS

NYT AFSNIT Hvor stor forskel er der på Socialdemokratiets og Venstres økonomiske visioner for landet, og har partierne en reel plan for, hvordan den grønne omstilling skal finansieres? Få hele analysen i podcasten "Til valg med Corydon & Co.":Abonnér på podcasten:
   


Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


H&M-boss lægger ikke fingre imellem de ærlige svar: "Der har været år, hvor jeg forsøgte at være lidt pænere, men det gik ikke"

Peter Jørgensen ejer 26 skobutikker i Norden: På tre år har han og partneren hævet 80 mio kr i udbytte

Er det slut fredag? Theresa May har kun få dage tilbage som premierminister

Investor har haft et årligt afkast på 33 pct - her er hans strategi

Deutsche Bank-boss varsler om "hårde nedskæringer"

Ved du, hvem du vil stemme på til EP-valget? Se grupper og spidskandidater her

Socialdemokratiet vil lade afgifter stige på øl, vin og slik

Denne vin koster 260.000 kr – her er forklaringen

Tæsk til Danica og vild vækst i AP Pension – sådan starter årets kamp om kundernes indbetalinger