Aktieluk i USA: S&P 500 og Nasdaq i rekord
Foto: Brendan McDermid/Ritzau Scanpix
Penge Af
De amerikanske aktier steg tirsdag for tredje dag i træk og dermed kunne både S&P 500 og Nasdaq kravle op i rekordniveauer.

Det brede S&P 500-indeks vandt 0,9 pct., mens Dow Jones-indeksets 30 aktier gik frem med 0,6 pct. Teknologitunge Nasdaq steg samtidig 1,3 pct.

S&P 500-indekset er nu steget med næsten 17 pct. siden årsskiftet, og med knap 25 pct. siden den seneste bund juleaftensdag, og det lukkede tirsdag i rekord på 2933,59 point - 0,1 pct. over den seneste lukkerekord, der blev sat i september sidste år.

Nasdaqs fremgang sendte indekset op i 8120,82 point, hvilet også er 0,1 pct. over den forrige top, som blev nået i august 2018. Nasdaq er steget 22 pct. siden nytår.

- Spørgsmålet er, om vi kommer afgørende forbi topniveauet, og hvem driver markedet op? Det er en helt masse hedgefonde, som har lukket deres shortspekulationer ned. Selskaberne køber også stadig meget tilbage. Men stigningerne er kommet ved meget lav volumen, og de rigtige penge, fondmanagerne, køber endnu ikke rigtigt aktier, siger seniorstrateg i Danske Bank, Lars Skovgaard Andersen.

RENTERNE FØLGER IKKE MED

Tirsdagens marked var også præget af et væld af regnskaber, som generelt har overrasket til den positive, og det løfter humøret hos investorerne.

- Min pointe er, at vi skal have noget grådighed ind i markedet. Vi skal have folk, som læser om nye rekorder og bliver bange for at gå glip stigningerne. Vi har set OK regnskaber. De er dog ikke blevet belønnet så meget for at slå forventningerne i denne omgang. Forventningerne og det, selskaberne siger, ligger også på lave niveauer. Stigningerne vil derfor ikke blive ved, hvis ikke der sker noget mere, forklarer Danske Banks seniorstrateg.

Lars Skovgaard Andersen peger desuden på obligationsmarkedet i sin vurdering af rekordridtet.

- At vi ser et rentefald trods aktierekorder understøtter også min holdning om, at rekorderne måske ikke er helt holdbare. Der er nogle, som ikke helt køber ind på det, siger Lars Skovgaard Andersen.

TWITTER FLØJ HØJEST

Udover pæne plusser til Faang-aktierne plus Microsoft - Amazon førte an med et plus på 1,9 pct. - var slagets gang tirsdag i høj grad styret af regnskaberne.

Twitter blev især belønnet. Det sociale medie toppede S&P 500 med et plus på 15,6 pct., da regnskabet var bedre end ventet på både top og bund, og antallet af daglige brugere samtidig også steg mere end ventet.

En anden stor vinder var våbenproducenten Lockheed Martin. Aktien steg 5,7 pct., da selskabet i første kvartal tjente markant mere end ventet. Lockheed Martin fik i perioden en indtjening per aktie på 5,99 dollar, mens analytikerne ifølge Bloomberg News havde ventet en indtjening på blot 4,34 dollar.

En anden industrigigant United Technologies lagde også sine tal frem. Koncernen, som blandt andet producerer elevatorer, rulletrapper og flymotorer, klarede sig bedre end ventet på både top og bund. Aktien vandt 2,3 pct.

BRUS I FLASKEN

Også to af de store forbrugeraktier, på dagligvarefronten, fortalte om deres udvikling i årets første tre måneder.

Drikkevareproducenten Coca-Cola tjente mere end ventet, da indtjeningen per aktie landede på 0,48 dollar mod ventet 0,46 dollar. Aktien brusede op med en let fremgang på 1,7 pct.

Procter & Gamble, der er kendt for Pampers-bleer, gik derimod den anden vej. Aktien mistede 2,7 pct. trods en bedre en ventet udvikling i tredje kvartal og en opjustering af forventningerne, fordi udviklingen i baby-kategorien og i varemærket Gilette er udfordret.

LEGO-KONKURRENT I FREMGANG

Også USA's største mobilselskab Verizon opjusterede tirsdag. Aktien faldt dog alligevel 2,1 pct., da selskabet i perioden samlet kun fik 61.000 nye kunder mod ventede 207.000.

Lidt længere nede på listen - i forhold til størrelse - viste legetøjskoncernen Hasbro, der konkurrer med danske Lego, sig også frem. Selskabet steg næstmest af alle i S&P 500 med et plus på 14,2 pct., da bundlinjen endte næsten dobbelt op i forhold til det ventede.

/ritzau/FINANS

NYT AFSNIT Hvor stor forskel er der på Socialdemokratiets og Venstres økonomiske visioner for landet, og har partierne en reel plan for, hvordan den grønne omstilling skal finansieres? Få hele analysen i podcasten "Til valg med Corydon & Co.":Abonnér på podcasten:
   


Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


H&M-boss lægger ikke fingre imellem de ærlige svar: "Der har været år, hvor jeg forsøgte at være lidt pænere, men det gik ikke"

USA parat til at sortliste flere kinesiske tech-virksomheder

Peter Jørgensen ejer 26 skobutikker i Norden: På tre år har han og partneren hævet 80 mio kr i udbytte

Er det slut fredag? Theresa May har kun få dage tilbage som premierminister

Investor har haft et årligt afkast på 33 pct - her er hans strategi

Deutsche Bank-boss varsler om "hårde nedskæringer"

Ved du, hvem du vil stemme på til EP-valget? Se grupper og spidskandidater her

Socialdemokratiet vil lade afgifter stige på øl, vin og slik

Denne vin koster 260.000 kr – her er forklaringen