Aktiestatus i USA: Regnskabsløft til rekordniveau - Twitter-aktien letter
Foto: Dado Ruvic/Ritzau Scanpix
Penge Af
De amerikanske aktier vinder onsdag frem på baggrund af byge af kvartalsregnskaber. Dermed er der udsigt til den tredje handelsdag på række med plusser, og markedet er med fremgangen atter i rekordniveau.

Det brede S&P 500-indeks stiger kl. 12:10, lokaltid i New York, med 1,0 pct., mens Dow Jones-indeksets 30 aktier går frem med 0,7 pct. Teknologitunge Nasdaq vinder samtidig 1,3 pct.

S&P 500-indekset er nu steget med 17,0 pct. siden årsskiftet, og med 25 pct. siden den seneste bund juleaftensdag, og indekset ligger i indeksniveau 2935,85 cirka 0,2 pct. over lukkerekorden i 2930,75, der blev sat i september sidste år.

STÆRKE REGNSKABER STYRER

Tirsdagens marked er præget af et væld af regnskaber, som generelt har overrasket til den positive, og det løfter humøret hos investorerne.

På forhånd var det ifølge Factset ventet, at de amerikanske selskaber i første kvartal ville opleve en indtjeningstilbagegang på 3,9 pct., men regnskabssæsonen har indtil nu været mere positiv end det.

I denne uge mangler dog endnu regnskaber fra Facebook, Amazon og Microsoft.

- Investorerne håber på bedre end ventede resultater fra de store teknologiselskaber og fra europæiske banker. Hvis data begynder at vise en betydelig opbremsning henover disse nøglesektorer, skal man forvente, at aktier og risikoaktiver vil komme under hårdt pres, lyder det i en kommentar fra Nick Twidale, investeringsdirektør hos Rakuten Securities Australia, ifølge Bloomberg News.

TWITTER FLYVER HØJEST

Sundhedsaktier har en fin tirsdag og stiger med 1,8 pct. i S&P 500, mens cyklisk forbrug vinder 1,4 pct. Industriaktierne stiger samtidig 1,1 pct., og den vigtige it-sektor går op med 1,0 pct. I bunden er det kun dagligvarer, som går tilbage med 0,1 pct.

Udover pæne plusser til Fang-aktierne plus Microsoft - Amazon fører an med et plus på 2,1 pct. - er slagets gang tirsdag i høj grad styret af regnskaberne.

En af de helt store historier er Twitter. Det sociale medie topper S&P 500 med et plus på 16,1 pct., da regnskabet fra det sociale medie var bedre end ventet på både top og bund, og samtidig steg antallet af daglige brugere også mere, end konsensus havde peget på.

En anden stor vinder er våbenproducenten Lockheed Martin. Aktien stiger 6,9 pct., da selskabet i første kvartal tjente markant mere end ventet. Lockheed Martin fik i perioden en indtjening per aktie på 5,99 dollar, mens analytikerne ifølge Bloomberg News havde ventet en indtjening på blot 4,34 dollar.

En anden industrigigant United Technologies har også lagt sine tal frem. Koncernen, som blandt andet producerer elevatorer, rulletrapper og flymotorer, klarede sig bedre end ventet på både top og bund. Aktien stiger 2,3 pct.

BRUS I FLASKEN

Også to af de store forbrugeraktier, på dagligvarefronten, er kommet med tal.

Den amerikanske drikkevareproducent Coca-Cola tjente mere end ventet, da indtjeningen per aktie landede på 0,48 dollar mod ventet 0,46 dollar. Aktien bruser op med en let fremgang på 1,7 pct.

Procter & Gamble, der er kendt for Pampers-bleer, går derimod den anden vej, og det er årsagen til, at dagligvaresektoren har en ringere tirsdag. Aktien falder 2,7 pct. trods en bedre en ventet udvikling i tredje kvartal og en opjustering af salgsforventningerne, da udviklingen i baby-kategorien og i varemærket Gilette er udfordret.

LEGO-KONKURRENT I FREMGANG

Også USA's største mobilselskab Verizon har opjusteret tirsdag, samtidig med at bundlinjen i første kvartal var en spids over konsensus. Aktien falder dog alligevel 2,2 pct., da selskabet i perioden netto blot fik 61.000 nye kunder mod ventede 207.000.

Lidt længere nede på listen - i forhold til størrelse - har legetøjskoncernen Hasbro, der konkurrer med danske Lego, også vist sig frem, og selskabet stiger næstmest af alle i S&P 500 med et plus på 15,3 pct. Bundlinjen endte næsten dobbelt op i 0,21 dollar per aktie i forhold til det ventede, samtidig med at omsætningen på 732,5 mio. dollar var mere end 10 pct. bedre end analytikernes spådom.

/ritzau/FINANS

NY PODCAST Et stort sats. En kæmpe risiko. En helt ekstraordinær stor chance. Bjarne Corydon og Helle Ib er enige. Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) har kastet sig ud i et gevaldigt politisk sats, efter han i en ny samtalebog åbner for, at Venstre og Socialdemokratiet danner regering sammen efter valget. Få hele analysen her:Abonnér på podcasten:
   


Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerFlyveturen kan optimere din arbejdsindsats

Annoncørbetalt
indhold af Qatar Airways

Forsiden lige nu


OECD med valgønske, som ikke er på programmet hos de to kandidater til statsministerposten: Skattelettelser

Chefstrateg efter dystre udsigter fra OECD: Der kommer en aktiekorrektion - vær klar til at købe op

Aktieanalytikere: Tabsramte aktier bliver kursraketter

Stålproducent ramt af brexit og handelskrig - British Steel tæt på kollaps

Mærsk taber terræn til Kina i havnesektor

Cityringen forsinket: Metrolinje åbner i september

Politiet har ikke bare ransaget Thomas Borgens hjem - men også hans computere, mobiltelefoner og tablets

Har denne person knækket koden til det perfekte job? Her er manden, som bestemmer, hvordan Moët-champagne skal smage

Morgenbriefing: Byggeriet på vej ned i gear, kæmpeunderskud i bagerkæde