Aktiestatus i USA: Regnskabsløft til rekordniveau - Twitter-aktien letter
Foto: Dado Ruvic/Ritzau Scanpix
Penge Af
De amerikanske aktier vinder onsdag frem på baggrund af byge af kvartalsregnskaber. Dermed er der udsigt til den tredje handelsdag på række med plusser, og markedet er med fremgangen atter i rekordniveau.

Det brede S&P 500-indeks stiger kl. 12:10, lokaltid i New York, med 1,0 pct., mens Dow Jones-indeksets 30 aktier går frem med 0,7 pct. Teknologitunge Nasdaq vinder samtidig 1,3 pct.

S&P 500-indekset er nu steget med 17,0 pct. siden årsskiftet, og med 25 pct. siden den seneste bund juleaftensdag, og indekset ligger i indeksniveau 2935,85 cirka 0,2 pct. over lukkerekorden i 2930,75, der blev sat i september sidste år.

STÆRKE REGNSKABER STYRER

Tirsdagens marked er præget af et væld af regnskaber, som generelt har overrasket til den positive, og det løfter humøret hos investorerne.

På forhånd var det ifølge Factset ventet, at de amerikanske selskaber i første kvartal ville opleve en indtjeningstilbagegang på 3,9 pct., men regnskabssæsonen har indtil nu været mere positiv end det.

I denne uge mangler dog endnu regnskaber fra Facebook, Amazon og Microsoft.

- Investorerne håber på bedre end ventede resultater fra de store teknologiselskaber og fra europæiske banker. Hvis data begynder at vise en betydelig opbremsning henover disse nøglesektorer, skal man forvente, at aktier og risikoaktiver vil komme under hårdt pres, lyder det i en kommentar fra Nick Twidale, investeringsdirektør hos Rakuten Securities Australia, ifølge Bloomberg News.

TWITTER FLYVER HØJEST

Sundhedsaktier har en fin tirsdag og stiger med 1,8 pct. i S&P 500, mens cyklisk forbrug vinder 1,4 pct. Industriaktierne stiger samtidig 1,1 pct., og den vigtige it-sektor går op med 1,0 pct. I bunden er det kun dagligvarer, som går tilbage med 0,1 pct.

Udover pæne plusser til Fang-aktierne plus Microsoft - Amazon fører an med et plus på 2,1 pct. - er slagets gang tirsdag i høj grad styret af regnskaberne.

En af de helt store historier er Twitter. Det sociale medie topper S&P 500 med et plus på 16,1 pct., da regnskabet fra det sociale medie var bedre end ventet på både top og bund, og samtidig steg antallet af daglige brugere også mere, end konsensus havde peget på.

En anden stor vinder er våbenproducenten Lockheed Martin. Aktien stiger 6,9 pct., da selskabet i første kvartal tjente markant mere end ventet. Lockheed Martin fik i perioden en indtjening per aktie på 5,99 dollar, mens analytikerne ifølge Bloomberg News havde ventet en indtjening på blot 4,34 dollar.

En anden industrigigant United Technologies har også lagt sine tal frem. Koncernen, som blandt andet producerer elevatorer, rulletrapper og flymotorer, klarede sig bedre end ventet på både top og bund. Aktien stiger 2,3 pct.

BRUS I FLASKEN

Også to af de store forbrugeraktier, på dagligvarefronten, er kommet med tal.

Den amerikanske drikkevareproducent Coca-Cola tjente mere end ventet, da indtjeningen per aktie landede på 0,48 dollar mod ventet 0,46 dollar. Aktien bruser op med en let fremgang på 1,7 pct.

Procter & Gamble, der er kendt for Pampers-bleer, går derimod den anden vej, og det er årsagen til, at dagligvaresektoren har en ringere tirsdag. Aktien falder 2,7 pct. trods en bedre en ventet udvikling i tredje kvartal og en opjustering af salgsforventningerne, da udviklingen i baby-kategorien og i varemærket Gilette er udfordret.

LEGO-KONKURRENT I FREMGANG

Også USA's største mobilselskab Verizon har opjusteret tirsdag, samtidig med at bundlinjen i første kvartal var en spids over konsensus. Aktien falder dog alligevel 2,2 pct., da selskabet i perioden netto blot fik 61.000 nye kunder mod ventede 207.000.

Lidt længere nede på listen - i forhold til størrelse - har legetøjskoncernen Hasbro, der konkurrer med danske Lego, også vist sig frem, og selskabet stiger næstmest af alle i S&P 500 med et plus på 15,3 pct. Bundlinjen endte næsten dobbelt op i 0,21 dollar per aktie i forhold til det ventede, samtidig med at omsætningen på 732,5 mio. dollar var mere end 10 pct. bedre end analytikernes spådom.

/ritzau/FINANS

NYT AFSNIT Hvor stor forskel er der på Socialdemokratiets og Venstres økonomiske visioner for landet, og har partierne en reel plan for, hvordan den grønne omstilling skal finansieres? Få hele analysen i podcasten "Til valg med Corydon & Co.":Abonnér på podcasten:
   


Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerFlyveturen kan optimere din arbejdsindsats

Annoncørbetalt
indhold af Qatar Airways

Forsiden lige nu


H&M-boss lægger ikke fingre imellem de ærlige svar: "Der har været år, hvor jeg forsøgte at være lidt pænere, men det gik ikke"

Peter Jørgensen ejer 26 skobutikker i Norden: På tre år har han og partneren hævet 80 mio kr i udbytte

Er det slut fredag? Theresa May har kun få dage tilbage som premierminister

Investor har haft et årligt afkast på 33 pct - her er hans strategi

Deutsche Bank-boss varsler om "hårde nedskæringer"

Ved du, hvem du vil stemme på til EP-valget? Se grupper og spidskandidater her

Socialdemokratiet vil lade afgifter stige på øl, vin og slik

Denne vin koster 260.000 kr – her er forklaringen

Tæsk til Danica og vild vækst i AP Pension – sådan starter årets kamp om kundernes indbetalinger