Aktiestatus: Pandora dykker efter oversavet kursmål - NKT i frit fald
Foto: Søren Bidstrup/Ritzau Scanpix/Arkiv
Penge Af
Den danske smykkeaktie Pandora starter ugen ud med et fald på 5 pct. til 275,30 kr. Faldet kommer, efter at et par storbanker har justeret på kursmålet for selskabets aktie.

Samlet følger det danske eliteindeks, C25, de store europæiske indeks, der ligger til fald tirsdag middag. Herhjemme falder C25 med 0,2 pct. til indeks 1139,7, mens de ledende indeks i både Tyskland og Frankrig falder tilsvarende.
  - Det negative fokus på Pandora skyldes kursmålsændringerne, siger Mads Zink, der er chefhandler i Danske Bank.

Onsdag før påske sænkede den amerikanske storbank Morgan Stanley sit kursmål for aktien med 35 kr. til 330 kr. Anbefalingen af aktien er fortsat "ligevægt".

Carnegie er gået mere direkte til værks og har skåret kursmålet med mere end en tredjedel til 200 kr. mod tidligere 325 kr., mens anbefalingen "sælg" fastholdes.

NKT I MARKANT FALD

Tirsdag middag får kabelproducenten NKT prædikatet som den mest faldende aktie på børsen med et minus på kursen på 10,2 pct. til 125,30 kr., da der går rygter om, at NKT muligvis går glip af en vigtig kontrakt.
  Det er kabelforbindelsen Viking Link, som ifølge forlydender næppe går til den danske kabelproducent.

- Det er ikke noget, der er bekræftet – men der er frygt for, at ordren er gået til en af konkurrenterne, siger Mads Zink.

Det har tidligere været fremme, at Viking Link forventer, at kontrakterne til 625 kilometer søkabel, 143 kilometer landkabel og de to konverterstationer i Revsing og Bicker Fen i Storbritannien vil blive tildelt i løbet af andet kvartal 2019.

REGNSKABER PÅ VEJ

I løbet af ugen kommer der regnskaber fra blandt andet Unibrew, Novozymes og Topdanmark. Og allerede tirsdag eftermiddag lander regnskabet fra Tivoli for de første tre måneder af 2019.

- Der er fokus på regnskaberne, der begynder at komme. For Unibrews vedkommende venter vi ikke det store, da der er tale om et lille kvartal. Men det er regnskaberne, der kigges hen imod, siger chefhandleren.

Unibrew ligger i toppen af det danske eliteindeks med et plus på 2 pct. til 482,40 kr. Danske Bank har ifølge Bloomberg News løftet sin anbefaling af aktien til "køb" fra "hold". Uden for C25 falder forsikringsselskabet Topdanmark med 0,6 pct. til 341 kr.

Credit Suisse har indstillet sin dækning af forsikringsselskaberne Tryg og Topdanmark, fremgår det hos Bloomberg News. Dækningen stopper med anbefalingen "underperform" for begge selskabers aktier. Tryg-aktien falder 0,2 pct. til 200,40 kr.

Blandt sidepapirerne leverer den københavnske forlystelsespark Tivoli tirsdag regnskab for første kvartal. Tivoli venter i regnskabsåret 2019 en omsætning, der er på niveau med 2018, og et overskud før skat og ekstraordinære poster på cirka 100 mio. kr.

Tirsdag eftermiddag klokken 13.30 afholder Tivoli generalforsamling. Aktien stiger 0,9 pct. til 700 kr. tirsdag middag.

OLIEN SPILLER IND

Olieprisen ligger tæt på sit højeste i 2019, efter at den amerikanske præsident, Donald Trump, har besluttet, at det ikke længere skal være muligt at købe iransk olie uden at blive sanktioneret af USA. Det sker for at presse importører til at stoppe med at købe olien.

I sommeren 2015 blev der indgået en atomaftale med Iran, men i 2018 trådte USA ud af atomaftalen og genindførte sanktioner mod Iran, der samtidig kunne ramme andre end Iran. Formålet var at stoppe al Irans olieeksport. Men otte lande - Kina, Japan, Indien, Italien, Grækenland, Sydkorea, Taiwan og Tyrkiet - fik dispensationer, der gjorde, at de kunne købe iransk olie uden at blive omfattet af de amerikanske sanktioner.

- Der er meget fokus på olieprisen i dag, og det påvirker flere selskaber. Blandt andet stiger Drilling, påpeger Mads Zink.

Maersk Drilling stiger med 1,6 pct. til 520 kr. tirsdag middag.

VESTAS FÅR KONKURRENT-NYT

I tirsdagens handel kan der også komme fokus på Vestas, der får nyt om konkurrenternes tilstand. Vindmølleaktionærerne kan skæve til regnskabet for den største vindparkejer i Nordamerika, Nextera Energy, når selskabet leverer regnskab for første kvartal. Selskabet aflægger regnskab før den amerikanske børs' åbningstid.

Aktien stiger 0,1 pct. til 604,20 kr.

/ritzau/FINANS

NYT AFSNIT Hvor stor forskel er der på Socialdemokratiets og Venstres økonomiske visioner for landet, og har partierne en reel plan for, hvordan den grønne omstilling skal finansieres? Få hele analysen i podcasten "Til valg med Corydon & Co.":Abonnér på podcasten:
   


Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerFlyveturen kan optimere din arbejdsindsats

Annoncørbetalt
indhold af Qatar Airways

Forsiden lige nu


H&M-boss lægger ikke fingre imellem de ærlige svar: "Der har været år, hvor jeg forsøgte at være lidt pænere, men det gik ikke"

Peter Jørgensen ejer 26 skobutikker i Norden: På tre år har han og partneren hævet 80 mio kr i udbytte

Er det slut fredag? Theresa May har kun få dage tilbage som premierminister

Investor har haft et årligt afkast på 33 pct - her er hans strategi

Deutsche Bank-boss varsler om "hårde nedskæringer"

Ved du, hvem du vil stemme på til EP-valget? Se grupper og spidskandidater her

Socialdemokratiet vil lade afgifter stige på øl, vin og slik

Denne vin koster 260.000 kr – her er forklaringen

Tæsk til Danica og vild vækst i AP Pension – sådan starter årets kamp om kundernes indbetalinger