Kontroversielt forbud mod shorting i Wirecard er ophævet
Wirecard har været i søgelyset omkring sine regnskabsoplysninger.
Foto: Arkiv/Ritzau Scanpix
Penge Af
De tyske børsmyndigheder har ophævet et kontroversielt forbud mod shorthandel i selskabet Wirecard, som arbejder med betalingsteknologi.

Forbuddet blev indført for to måneder siden med en begrundelse om, at det var nødvendigt for at sikre tilliden til Tysklands aktiemarked. Men forbuddet udløb ved midnat natten til fredag, som dog er en lukkedag på børsen i Frankfurt.

Forbuddet mod at shorte Wirecard blev indført efter artikler i Financial Times om mistænkelig regnskabspraksis i selskabet fik aktien til at styrtdykke.

Wirecard har afvist beskyldningerne, og myndighederne har ikke fundet, at selskabet har gjort noget kriminelt fra hovedkvarteret i Tyskland.

Men enkelte ansatte i afdelingen i Singapore kan blive mål for en sag om fejlagtige regnskabsoplysninger, siger Wirecard selv. 

Forbuddet mod shorting i aktien er det første tilfælde af den slags i Tyskland siden finanskrisen, hvor 11 finansaktie blev sikret mod shorting. 

Myndighedernes indgreb med et forbud mod shortsalg i Wirecard er blevet kritiseret kraftigt af visse investorer, især hedgefonde, men en domstol i Frankfurt har for nylig afvist et søgsmål fra en investor, som ikke ville finde sig i forbuddet. 
NYT AFSNIT Hvor stor forskel er der på Socialdemokratiets og Venstres økonomiske visioner for landet, og har partierne en reel plan for, hvordan den grønne omstilling skal finansieres? Få hele analysen i podcasten "Til valg med Corydon & Co.":Abonnér på podcasten:
   


Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerApp lader dig afstemme firmaudgifterne i realtid

Annoncørbetalt
indhold af Eurocard

Forsiden lige nu


H&M-boss lægger ikke fingre imellem de ærlige svar: "Der har været år, hvor jeg forsøgte at være lidt pænere, men det gik ikke"

Peter Jørgensen ejer 26 skobutikker i Norden: På tre år har han og partneren hævet 80 mio kr i udbytte

Er det slut fredag? Theresa May har kun få dage tilbage som premierminister

Investor har haft et årligt afkast på 33 pct - her er hans strategi

Deutsche Bank-boss varsler om "hårde nedskæringer"

Ved du, hvem du vil stemme på til EP-valget? Se grupper og spidskandidater her

Socialdemokratiet vil lade afgifter stige på øl, vin og slik

Denne vin koster 260.000 kr – her er forklaringen

Tæsk til Danica og vild vækst i AP Pension – sådan starter årets kamp om kundernes indbetalinger