Kontroversielt forbud mod shorting i Wirecard er ophævet
Wirecard har været i søgelyset omkring sine regnskabsoplysninger.
Foto: Arkiv/Ritzau Scanpix
Penge Af
De tyske børsmyndigheder har ophævet et kontroversielt forbud mod shorthandel i selskabet Wirecard, som arbejder med betalingsteknologi.

Forbuddet blev indført for to måneder siden med en begrundelse om, at det var nødvendigt for at sikre tilliden til Tysklands aktiemarked. Men forbuddet udløb ved midnat natten til fredag, som dog er en lukkedag på børsen i Frankfurt.

Forbuddet mod at shorte Wirecard blev indført efter artikler i Financial Times om mistænkelig regnskabspraksis i selskabet fik aktien til at styrtdykke.

Wirecard har afvist beskyldningerne, og myndighederne har ikke fundet, at selskabet har gjort noget kriminelt fra hovedkvarteret i Tyskland.

Men enkelte ansatte i afdelingen i Singapore kan blive mål for en sag om fejlagtige regnskabsoplysninger, siger Wirecard selv. 

Forbuddet mod shorting i aktien er det første tilfælde af den slags i Tyskland siden finanskrisen, hvor 11 finansaktie blev sikret mod shorting. 

Myndighedernes indgreb med et forbud mod shortsalg i Wirecard er blevet kritiseret kraftigt af visse investorer, især hedgefonde, men en domstol i Frankfurt har for nylig afvist et søgsmål fra en investor, som ikke ville finde sig i forbuddet. 
NY PODCAST Et stort sats. En kæmpe risiko. En helt ekstraordinær stor chance. Bjarne Corydon og Helle Ib er enige. Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) har kastet sig ud i et gevaldigt politisk sats, efter han i en ny samtalebog åbner for, at Venstre og Socialdemokratiet danner regering sammen efter valget. Få hele analysen her:Abonnér på podcasten:
   


Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


Aktieanalytikere: Tabsramte aktier bliver kursraketter

Stålproducent ramt af brexit og handelskrig - British Steel tæt på kollaps

Cityringen forsinket: Metrolinje åbner i september

Har denne person knækket koden til det perfekte job? Her er manden, som bestemmer, hvordan Moët-champagne skal smage

Morgenbriefing: Byggeriet på vej ned i gear, kæmpeunderskud i bagerkæde

Fætter BR-leverandører retter skarp kritik af kuratorer: Vi mangler momsmillioner - fatalt for en virksomhed af vores størrelse

Bankinvest: Handelskrig er blevet til tech krig - investorer fortsat nervøse

Investor Live: Grøn start for aktierne

Brøndby nedjusterer forventningerne til 2019 - transfergevinst spås mere end halveret