Aktier USA: Lille stigning på vej mod toppen - Qualcomm i vildt kursryk efter Apple-forlig
Foto: Greg Baker og Mandel Ngan / Ritzau Scanpix
Penge Af
De amerikanske aktiemarkeder gik beskedent frem tirsdag, da fremgang til finans og energi især trak for på vej mod ny rekord for markedet.

Det brede S&P 500-indeks steg med knap 0,1 pct., mens Dow Jones-indekset vandt 0,3 pct. Endelig gik teknologitunge Nasdaq også i plus med 0,3 pct.

- Stemningen er i dag præget af, at vi igen er ved at nærme os toppen, men der skal også komme godt nyt, hvis vi skal fortsætte. Teknologiselskaberne er banket derudaf uden noget nyt, så nu skal de levere, for at vi kan holde dampen oppe. It-sektoren skal vise, at den kan holde momentum, siger Lars Skovgaard Andersen, seniorstrateg i Danske Bank, der især peger på Apple og Microsoft som to hjørnesten i en fortsat aktiefremgang.

Ikke de store risici

S&P 500 sluttede i 2907,08 point, hvilket kun er 0,8 pct. fra den seneste rekord fra september sidste år i 2930,75. Indekset var ellers på et tidspunkt i plus med 0,4 pct., men gik ud på eftermiddagen en overgang i minus, inden det altså kravlede tilbage i grønt til sidst.

- Lige nu ser jeg ikke de store risici. Selv brexit er sparket ud i fremtiden. Så vi har en periode med en OK stemning, så vi skal op og teste de her toppe. Det bliver spændene at se, om vi ryger lige igennem dem. Måske skal toppen testes et par gange, før aktierne kører igennem, for de hurtige penge vil måske tage deres gevinster hjem, forklarer Danske Banks seniorstrateg.

De amerikanske aktier er siden starten af året steget med cirka 16 pct.

Forlig mellem Apple og Qualcomm

Finansaktierne trak tirsdag for med et plus på 1,4 pct., hvilket især skyldtes plusser til Citigroup på 2,9 pct., Berkshire hathaway på 1,0 pct., og JPMorgan på 1,1 pct.

Energiaktierne og industrisektoren fulgte efter med plusser på 0,6 pct.

Den vigtige it-sektor, som udgør cirka 21 pct. af S&P 500-indekset, steg samtidig 0,5 pct. Den udvikling var især trukket af fremgang til Qualcomm på hele 23,2 pct.

Fremgangen til chipproducenten kom på nyheden om, at selskabet har indgået en aftale med Apple om at droppe alle patentretssagerne, og at Apple derfor vil betale en global patentlicens. Apples aktie sluttede stort set uændret.

I minus var omvendt sundhedssektoren med 2,0 pct. Her var det regnskabsaktuelle Unitedhealth, som trak mest i minus, med et fald på 4,0 pct., mens Pfizer tabte 2,8 pct.

- Sundhed underperformer. Det er en tendens, vi har set gennem de seneste 14 dage. Det var dog også den sektor, der trak blandt de defensive aktier tidligere, derfor er det måske også der, investorerne finder pengene til at sætte i andre sektorer, lyder det fra Lars Skovgaard Andersen.

To store vindere

Tirsdag fik investorerne kvartalsnyt fra store navne som Bank of America, Blackrock, Johnson & Johnson - og altså Unitedhealth

Her var medicinalgiganten Johnson & Johnson en af vinderne med et plus på 1,1 pct. Koncernen leverede et bedre end ventet regnskab. Både omsætningen og indtjeningen endte højere end ventet i perioden.

Verdens største kapitalforvalter Blackrock kom ud af første kvartal med et større overskud end ventet, og selskabets aktie nød derfor godt af en stigning på 3,3 pct. Blackrock oplevede efter kø ved udgangen i fjerde kvartal, at kunderne i første vendte tilbage. Koncernen har nu 6500 mia. dollar under forvaltning.

Tabere

Omvendt faldt sygekassen Unitedhealth - trods et bedre end ventet resultat og en opjustering. Det skyldtes investorernes frygt for myndighedernes indgriben i sektoren, da politikere fra alle lejre i USA er meget kritiske over for de stigende udgifter til sundhed. Udover Unitedhealths minus faldt kollegaerne Humana og HCA Healthcare også med henholdsvis 7,4 og 10,0 pct.

Finanskæmpen Bank of America måtte også se sin aktiekurs vende i minus efter sit kvartalsregnskab. Bankens aktie faldt dog kun med 0,1 pct. Bank of America overraskede ellers med bedre end ventet indtjening, men da banken fortalte, at løftet i renteindtægterne vil aftage i resten af året, handlede investorerne aktien ned.

/ritzau/FINANS

Din medarbejder vil hellere have dig fyret - end selv at få mere i løn

Omverdens krav og forventninger til ledere er ved at ændre sig dramatisk og har resulteret i en reel ledelseskrise. Hvis ledere skal holde på dygtige medarbejdere og rekruttere talenter, så kræves der noget helt andet af en moderne leder.

Det fortæller Rasmus Hougaard, der har skrevet bogen "The mind of the leader", der bygger på research blandt 35.000 ledere verden over. Du kan opleve Rasmus Hougaard og andre internationale thought leaders på Børsens Ledelseskonference d. 30. september. Lær af de dygtigste og få konkrete værktøjer til dit eget ledelsesarbejde. Meld dig til her.

Andre læser dette lige nu


Forsiden lige nu


Godsejere får kæmpe gevinst på cannabisaktie: "At det blev så mange gange pengene igen, det havde vi ikke regnet med"

Medier: Shah ikke den eneste i udbytteskandale

Brint-direktør starter igen nyt firma: Satser 48 mio kr

Ellemann-Jensen: Løkkes velfærdsløfte gælder ikke længere

Det skal huset koste i din landsdel: "I nogle kommuner er priserne nu så høje, at et afslag på 6 pct. nærmest svarer til en årsløn"

Flexelasing er blevet stuerent

Gode råd til at investere i ure: Bliv rigere med tiden

Medie: Ilse Jacobsen har taget ulovlige million-lån