Penge Af
Formiddagens marginale rentefald blev udvisket på det danske obligationsmarked i løbet af handelsdagens senere timer tirsdag, hvor den toneangivende tiårige statsobligation i stedet endte med en rentestigning på knap 1 basispoint til 0,15 pct.

I løbet af formiddagen blev jobrapporten for Storbritannien offentliggjort, og kort efter landede det tyske ZEW-indeks for april.

Indekset viste, at de tyske finansielle aktører i april er mere optimistiske i forhold til den økonomiske udvikling i Tyskland de kommende seks måneder, end økonomer havde forudset, men mindre optimistiske over den nuværende situation.

Forventningsindekset steg overraskende meget til 3,1 fra et minus på 3,6 måneden før. Økonomerne havde ifølge Bloomberg News ventet en stigning til bare 0,5.

Den del af ZEW-indekset, som afspejler vurderingen af den nuværende økonomiske situation, faldt til 5,5 fra 11,1. Konsensus var ifølge Bloomberg et fald til 8,5.

- Vores vurdering har gennem en længere periode været, at den skrantende skude i Tyskland ville blive vendt i løbet af 2019. Det er en forventning, vi holder fast i, skriver Mathias Rømer Sproegel, der er makroanalytiker hos Sydbank, i en kommentar, hvor han samtidig påpeger, at der dog næppe er udsigt til et buldrende comeback til landets økonomi.

- Dagens nøgletal fra Tyskland var dog opløftende læsning og er endnu en indikation på, at tysk økonomi er ved at finde melodien igen, vurderer analytikeren.

Senere på dagen kom der tal for den amerikanske industriproduktion, der faldt 0,1 pct. på månedsbasis i marts.

Det var det modsatte af, hvad økonomerne havde forventet, da de ifølge Bloomberg havde sat næsen op efter en stigning på 0,2 pct.

/ritzau/FINANS

Er du bedre end dine kolleger til at handle aktier?

Deltag i Børsens aktiespil. Her kan du risikofrit teste dine evner som investor. Du kan også oprette en gruppe for alle dine kolleger, så I kan dyste om, hvem der er arbejdspladsens bedste investor. Er det dig, der skal løbe med håneretten i kantinen? Vinderen af hele spillet får en hovedpræmie på 250.000 kroner. Tilmeld dig her

Andre læser dette lige nu


Forsiden lige nu


Canadiere hev 894 mio ud af Skat med hjælp fra banker

Udbytteskandale vokser efter fejl hos Nordea, SEB og Danske Bank: 940 mio kr kan være tabt

Storaktionærer flokkes om fynsk small cap-selskab: Aktien er braget op med 47 pct. på én måned

Løkke ville hele tiden have Ellemann som formand

Sådan vinder du 250.000 kroner i Børsens aktiespil - fire eksperter giver råd

Eksperter spår hop i oliepris efter bomber i Saudi-Arabien: "Det er et chok til oliemarkedet, og vi vil helt sikkert se højere priser"

DNB på vej med lavere priser på formueforvaltning

Mindeplads for Kim Larsen i København bliver afvist af familien

Eks-premierminister kalder Boris Johnson populist