Penge Af
Regnskaber fra store amerikanske selskaber som Blackrock, Johnson & Johnson og Bank of America løber med opmærksomheden på det amerikanske aktiemarked kort efter handelsstart, hvor en god stemning har spredt sig i de ledende indeks.

Efter 15 minutters handel stiger det brede S&P 500-indeks 0,3 pct., Dow Jones-indekset går frem med 0,4 pct., og samtidig vinder teknologitunge Nasdaq 0,4 pct.

Stemningen var lidt mere forsigtig på det amerikanske aktiemarked mandag, hvor de tre indeks alle faldt med beskedne 0,1 pct.

Den amerikanske medicinalvirksomhed Johnson & Johnson, der samarbejder med danske Genmab omkring salg af kræftmidlet Darzalex, leverede forud for handelsstarten et bedre end ventet regnskab for første kvartal. Det får efter kort tids handel aktien til at stige 3 pct. til 140,55 dollar.

Både omsætningen og indtjeningen endte højere end ventet i kvartalet, hvor Johnson & Johnson leverede et justeret overskud per aktie på 2,10 dollar mod ventet 2,04 dollar.

Den amerikanske sygekasse Unitedhealth har også haft en god start på året, og det førte før børsåbningen til en lille opjustering af forventningerne til indtjeningen for hele 2019.

Selskabet løfter prognosen til helåret, hvor sygekassen nu forventer en ordinær indtjening per aktie i niveauet 14,50-14,75 dollar. Tidligere forventede det amerikanske selskab en indtjening på 14,40-14,70 dollar per aktie.

Aktien stiger 0,4 pct. til 231,11 dollar.

Den amerikanske kapitalforvalter Blackrock kom også ud af første kvartal med et større overskud end ventet, og selskabets aktie nyder også godt af en stigning på 2 pct. til 460,77 dollar.

Den justerede indtjening per aktie landede for perioden på 6,61 dollar mod 6,70 dollar i samme periode sidste år, hvilket var over forventningerne ifølge Bloomberg News på 6,13 dollar.

Også Bank of America overraskede med indtjeningen i kvartalet. Den justerede indtjening per aktie endte nemlig på 71 cent mod forventningerne på 66 cent ifølge et estimat indsamlet af Bloomberg News. Bankaktien går 0,3 pct. frem til 26,03 dollar.

/ritzau/FINANS

Din medarbejder vil hellere have dig fyret - end selv at få mere i løn

Omverdens krav og forventninger til ledere er ved at ændre sig dramatisk og har resulteret i en reel ledelseskrise. Hvis ledere skal holde på dygtige medarbejdere og rekruttere talenter, så kræves der noget helt andet af en moderne leder.

Det fortæller Rasmus Hougaard, der har skrevet bogen "The mind of the leader", der bygger på research blandt 35.000 ledere verden over. Du kan opleve Rasmus Hougaard og andre internationale thought leaders på Børsens Ledelseskonference d. 30. september. Lær af de dygtigste og få konkrete værktøjer til dit eget ledelsesarbejde. Meld dig til her.

Andre læser dette lige nu


Forsiden lige nu


Godsejere får kæmpe gevinst på cannabisaktie: "At det blev så mange gange pengene igen, det havde vi ikke regnet med"

Medier: Shah ikke den eneste i udbytteskandale

Brint-direktør starter igen nyt firma: Satser 48 mio kr

Ellemann-Jensen: Løkkes velfærdsløfte gælder ikke længere

Det skal huset koste i din landsdel: "I nogle kommuner er priserne nu så høje, at et afslag på 6 pct. nærmest svarer til en årsløn"

Flexelasing er blevet stuerent

Gode råd til at investere i ure: Bliv rigere med tiden

Medie: Ilse Jacobsen har taget ulovlige million-lån