Aktietendens i USA: Store regnskaber vil være i fokus i grøn handelsstart
Foto: Mike Blake/Reuters/Ritzau Scanpix
Penge Af
Regnskaber fra store amerikanske selskaber som Blackrock, Unitedhealth og Bank of America præger timerne, forud for at handlen på aktiemarkederne i USA skydes i gang tirsdag.

I Europa er der fremgang i de fleste store indeks, og de amerikanske aktiefutures peger også mod en positiv handelsstart med stigninger mellem 0,3 pct. og 0,5 pct.

Stemningen var lidt mere forsigtig på det amerikanske aktiemarked mandag, hvor det brede S&P 500-indeks, Dow Jones-indeksets 30 aktier og teknologitunge Nasdaq faldt beskedne 0,1 pct.

  Investorerne vil have øjnene rettet mod dagens regnskabsaktuelle selskaber. I formarkedet sender de aktierne i både Unitedhealth og Johnson & Johnson op med henholdsvis 2,4 pct. og 2,1 pct. omkring to timer forud for børsåbningen i USA.

Den amerikanske medicinalvirksomhed Johnson & Johnson, der samarbejder med danske Genmab omkring salg af kræftmidlet Darzalex, leverede da også et bedre end ventet regnskab for første kvartal.

Både omsætningen og indtjeningen endte højere end ventet i kvartalet, hvor Johnson & Johnson leverede et justeret overskud per aktie på 2,10 dollar mod ventet 2,04 dollar.

Den amerikanske sygekasse Unitedhealth har også haft en god start på året, og det har ført til en lille opjustering af forventningerne til indtjeningen for hele 2019.

  Selskabet løfter prognosen til helåret, hvor sygekassen nu forventer en ordinær indtjening per aktie i niveauet 14,50-14,75 dollar. Tidligere forventede det amerikanske selskab en indtjening på 14,40-14,70 dollar per aktie.

Den amerikanske kapitalforvalter Blackrock kom også ud af første kvartal med et større overskud end ventet

Den justerede indtjening per aktie landede for perioden på 6,61 dollar mod 6,70 dollar i samme periode sidste år, hvilket var over forventningerne ifølge Bloomberg News på 6,13 dollar.

Også Bank of America overraskede med indtjeningen i kvartalet. Den justerede indtjening per aktie endte nemlig på 71 cent mod forventningerne på 66 cent ifølge et estimat indsamlet af Bloomberg News.

/ritzau/FINANS

Gå ikke glip af dagens vigtigste mail

Få et komprimeret overblik over hvad der er værd at vide. Hver morgen. Direkte i din mailboks. Du kan selv vælge om du vil læse eller lytte til Børsen Morgenbriefing. Meld dig til herunder.

Andre læser dette lige nu


Forsiden lige nu


Onlinebank lander banklicens: "Det er lidt som at blive kvalificeret til Champions League"

Flere banker ser på minusrenter til private

Medierne på grillen: Har pressen hvidvasket de forkerte?

Lagre bugner mere end forventet hos Pandoras partnere: Alexander Lacik vil bruge yderligere 500 mio kr på at købe smykker tilbage

Aktiechef efter overstået regnskabssæson: "Det er ikke gået så galt for de danske selskaber, som man kunne have frygtet"

Trumps tropper slår igen: Ingen recession

Krisen fortsætter i italiensk politik: Nu træder premierministeren tilbage

Coloplast-boss: "Det er min største frygt, at vi kommer til en verden hvor produkter ikke betyder noget"

Aktieluk i Europa: Italiensk uro sendte nervøsitet ind over kontinentet