Aktier i Europa: Zalando brager frem efter overraskende overskud
Foto: Hannibal Hanschke/Reuters/Ritzau Scanpix/Arkiv
Penge Af
Det tyske onlinemodehus Zalando løber med en stor del af opmærksomheden tirsdag ved middagstid, hvor selskabets aktie er en af de ultimative højdespringere i Europa.

Tirsdagen startede med en positiv stemning på tværs af Europa, men i løbet af formiddagen er lidt af optimismen blevet udvisket. Ved middagstid stiger FTSE 100-indekset 0,3 pct., det franske CAC 40-indeks går omvendt 0,1 pct. tilbage, og det tyske DAX-indeks vinder 0,6 pct. Samtidig stiger det fælleseuropæiske Stoxx 600-indeks 0,2 pct.

Zalando, der blandt andet sælger sko og tøj fra sin e-handelsplatform, er med til at trække op i det fælleseuropæiske indeks, hvor en stigning på 10 pct. sikrer aktien pladsen helt i toppen.

Kursstigningen følger oven på en meddelelse fra det tyske selskab, hvori det fortæller, at det for første kvartal har haft en ordinær driftsindtjening (EBIT) på et encifret millionbeløb.

Det er en del bedre end ventet af analytikerne, som ifølge estimater indsamlet af selskabet selv havde regnet med et underskud på 10 mio. euro.

"Vi er tilfredse med vores udvikling i første kvartal, hvor vi demonstrerer, at vi er fokuseret på stærk eksekvering. Resultaterne er på linje med, hvad selskabet venter for helåret," siger David Schröder, Zalandos finansdirektør, i meddelelsen.

Irske Kingspan, der producerer byggematerialer og konkurrerer med blandt andet Rockwool, klarer sig også godt tirsdag, hvor selskabets aktie stiger 3,6 pct.

Tidligere tirsdag kom det frem, at selskabet ifølge Bloomberg News er interesseret i at overtage belgiske Recticels divisioner inden for isolering og fleksibelt skum. Kingspan skal allerede have tilbudt at betale 700 mio. euro - eller omkring 5,2 mia. kr. - for de to divisioner.

Opkøbsmålet Recticel stiger 20,8 pct. på børsen i Bruxelles.

Rekrutteringsselskabet Hays falder omvendt 3,9 pct., efter at selskabet fra morgenstunden præsenterede tal for tredje kvartal af det skæve regnskabsår, som ikke levede helt op til analytikernes forventninger.

Det er ifølge Bloomberg News særligt væksten på det tyske marked, som har skuffet i kvartalet.

/ritzau/FINANS

Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


Tag på luksuriøse togture

Kronik: Jeg gik ind i politik for at føre ny energi til Europa!

Macron inviterer til sjældent pressemøde efter aflyst tale

Brødre bag Netflix-hitserien Stranger Things skal for retten for plagiat

Justitsministerium afviser at udlevere fuld Mueller-rapport

USA's demokrater vil have hele Mueller-rapporten offentliggjort

De store prisstigninger i København er sat på hold: "Euforien har lagt sig"

Dansk opfindelse kan begrænse forbrug af sprøjtegift