Aktiestatus: Pandora lander i top - Genmab får nyt fra partner i USA
Foto: Jacob Gronholt-Pedersen/Reuters/Ritzau Scanpix/Arkiv
Penge Af
Smykkeselskabet Pandora har indtaget topplaceringen i det danske aktiemarked ved middagstid tirsdag, hvor investorerne samtidig afventer regnskabsnyt fra flere amerikanske selskaber.

Tirsdag har en god stemning spredt sig på tværs af Europa, og herhjemme resulterer det i, at det danske eliteindeks, C25, løftes 0,2 pct. til indeks 1151,06 ved middagstid.

"Generelt er stemningen stadig positiv. Indtil videre har vi fået nogle enkelte bankregnskaber fra USA, og de har været til den bedre side. Det lyder til, at der er en fornuftig dialog i handelsforhandlingerne, og så har der været nogle nøgletal, som også har været til den fornuftige side på det seneste," siger Christian Thatje, der er senioraktiehandler hos Sydbank.

Pandora har taget føringen i det danske eliteindeks tirsdag, hvor aktien hopper 3,5 pct. til 295,90 kr. på trods af manglen på selskabsspecifikke nyheder. Lige efter følger ISS-aktien med en stigning på 0,8 pct. til 210,10 kr.

Novozymes placerer sig omvendt helt i bunden af indekset med et fald på 1,4 pct. til 310,70 kr. Enzymkoncernen har fået sænket anbefalingen af ABG Sundal Collier til "sælg" fra "hold", samtidig med at kursmålet er blevet barberet til 280 kr. fra 300 kr.

Genmav-investorer venter på partneres regnskab

Genmab er også i investorernes søgelys tirsdag, forud for at biotekselskabets amerikanske samarbejdspartner Johnson & Johnson offentliggør sit regnskab for første kvartal klokken 12.45 dansk tid.

Aktionærerne vil særligt have fokus på, hvor meget det amerikanske selskab har solgt af kræftmidlet Darzalex, som det sælger på licens fra Genmab. Sydbank forventer, at der vil være solgt Darzalex for 660 mio. dollar i kvartalet.

"Man skal særligt kigge efter udviklingen i forhold til selskabets guidance om et salg for 3 mia. dollar. Der vil være fokus på, hvor meget der er solgt i USA - men i særdeleshed hvor meget der er solgt i resten af verden. Det kommer til at være et godt fingerpeg om, hvorvidt deres guidance kan indfries. Det er nok det største højdepunkt i dag set med danske øjne," siger Christian Thatje.

Ved middagstid stiger Genmab-aktien 0,1 pct. til 1150,50 kr.

Investorerne kan også skæve til Simcorp tirsdag, når verdens største kapitalforvalter, amerikanske Blackrock, leverer regnskab for første kvartal. Den amerikanske gigant er med sin Aladdin-platform en konkurrent til den danske softwarekoncern.

Simcorp stiger forud for offentliggørelsen af konkurrentens regnskab 0,3 pct. til 645 kr.

Vestas ser USA-vækst - også efter PTC

Vestas er også på investorernes radar i tirsdagens handel. I et indlæg hos mediet Greentechmedia skriver Vestas' amerikanske chef, Chris Brown, at han ikke forventer et fald i aktiviteten i USA, selv om den store skattestøtteordning, PTC, om nogle år udfases helt. Det skriver Finans.

I sit indlæg skriver Chris Brown også, at udfasningen af støtte vil varsle en ny vækstæra, fordi kapitalomkostningen til støttefri projekter er lavere end under det nuværende støtteregime. Når der samtidig tilsættes konkurrencedygtige møller, så vil vindenergi være konkurrencedygtigt uden støtte, lyder det.

Vestas-aktien stiger med 0,7 pct. til 604,30 kr.

Mandagens vinder fortsætter frem


Medicoselskabet Ambu var flyvende på den københavnske fondsbørs mandag, hvor aktien sluttede med en stigning på 7,4 pct. til 188,70 kr. Tirsdag fortsætter aktien op med 0,6 pct. til 189,75 kr.

Aktien var hjulpet på vej af foreløbige resultater fra en undersøgelse, som de amerikanske sundhedsmyndigheder, FDA, offentliggjorde fredag aften. Resultaterne indikerer, at smittefaren ved brug af genanvendelige duodenoskoper, som bruges til at diagnosticere og behandle problemer i leveren, bugspytkirtlen og galdeblæren, er både højere end forventet og først rapporteret.

Nyheden bragte fokus på potentialet for de duodenoskoper til engangsbrug, som Ambu har under udvikling.

Uden for C25-indekset havde Cbrain-aktien medvind mandag, hvor aktien steg 18,7 pct. Tirsdag fortsætter aktien sin sejrsgang med en stigning på 16,4 pct. til 35,50 kr.

"Det er en spekulationsaktie for private investorer. Det er en darling for spekulanterne," siger Christian Thatje fra Sydbank.

Stigningerne følger i hælene på en nyhed fra fredag om, at Cbrain har vundet en ordre i Tyskland, hvor selskabet skal levere sin F2-baserede løsning til en myndighed i den tyske centraladministration.

/ritzau/FINANS

Din medarbejder vil hellere have dig fyret - end selv at få mere i løn

Omverdens krav og forventninger til ledere er ved at ændre sig dramatisk og har resulteret i en reel ledelseskrise. Hvis ledere skal holde på dygtige medarbejdere og rekruttere talenter, så kræves der noget helt andet af en moderne leder.

Det fortæller Rasmus Hougaard, der har skrevet bogen "The mind of the leader", der bygger på research blandt 35.000 ledere verden over. Du kan møde Rasmus Hougaard og mange andre inspirerende og vidende personer indenfor ledelse til Børsens Ledelseskonference d. 30. september. Her får du gode råd til at styrke dine egne lederevner. Meld dig til her.

Andre læser dette lige nu


Forsiden lige nu


Bombeskader på saudisk oliegigant ser værre ud end ventet: Kan holde olieprisen oppe

Storaktionær sælger ud i Zalando: Aktien bankes ned med 9 pct

Speas nærmer sig afvikling - venter udlodning af 950 kr pr aktie

I dag begynder en sag i den britiske Højesteret med store konsekvenser for brexit: Skal parlamentet tilbage på arbejde?

I dag begynder en sag i den britiske Højesteret med store konsekvenser for brexit: Skal parlamentet tilbage på arbejde?

Swedbank erkender alvorlige brister i hvidvaskkontrol: "Visse brister fremstår stadig"

Chemometec-direktør om rekordregnskab: Vi gør alt for at jagte de rigtige kunder

Hollywood-leverandør rejser millioner hos Pandora-stiftere og robotmillionær: "Nu skal vi virkelig ud og indtage det globale marked"

Swedbank imødekommer bagmandspolitiet: Bryder hvidvaskundersøgers tavshedspligt