Solidt rygstød fra FDA: Ambu-aktien stiger med over 6 pct
Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix/Arkiv
Penge Af
Opdateret 11.20 Ambu-aktien får mandag morgen et solidt rygstød, da aktien stiger med 6,9 pct. til kurs 187,7 kr.

Stigningen kommer efter, at de amerikanske sundhedsmyndigheder FDA i fredags kom med foreløbige resultater af en undersøgelse af genanvendelige duodenoskoper.

De foreløbige resultater indikerer, at smittefaren for de genanvendelige duodenoskoper, som bruges til at diagnosticere og behandle problemer i bl.a. leveren, er højere, end sundhedsmyndighederne i første omgang havde forventet – og også højere end tidligere rapporteret.

Netop Ambu går efter at være et af de første selskaber, der kan tilbyde et skop, der kan bruges én gang, hvorefter man smider det ud. 

FDA kommer desuden ganske tæt på en egentlig anbefaling i rapporten, hvor man "tilskynder udviklingen af ny teknologi og designegenskaber som engangskomponenter for at forbedre patientsikkerheden"

Forventet stigning

Derfor var det også forventet, at aktien ville stige, lød det før fondsbørsens åbning fra Sydbank-analytiker Søren Løntoft Hansen.

"Det er nogle af de samme konklusioner som tidligere, om end der denne gang er nogle andele, som er lidt mere bekymrende end sidst. Det er det, der skal hjælpe aktien lidt på vej i dag, og jeg tror, at vi vil se en Ambu-aktie, der outperformer lidt i forhold til det generelle marked," siger han til Ritzau Finans.

Og de løbende meldinger fra FDA om undersøgelsen af konkurrenternes duodenoskoper har indtil nu lovet godt for engangsmarkedet, som Ambu vil være med til at sætte i gang.

"FDA-rapporten bekræfter min forventning om, at markedet inden for netop duodenoskopi vil transformeres mod engangsbrug. De her advarsler og rapporter fra FDA er vand på Ambus mølle, kan man sige," siger Søren Løntoft Hansen til Ritzau Finans.


Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


S vil løsne regler for boliglån i København

Topdanmark går ind på underdækket marked

Brødre solgte snusfabrik: Nu tjener den 122 mio kr

Flade aktiemarkeder og skyhøj oliepris

Ny Samsung-telefon hentes tilbage efter skærmproblemer

Helle Ib: Baner De Radikale vej for en S-V-regering?

Morgenbriefing: Tesla lover robottaxaer næste år, danske koncerner spinder guld på vindsats i Asien

Det skal du vide om aktiemarkedet tirsdag

Investor har scoret over 300 procent på aktiekøb i 2009 - nu går han i shorthandel