Aktier i Europa: Fransk luksus og service drejer Europa i plus
Foto: Gonzalo Fuentes/Reuters/Ritzau Scanpix/Arkiv
Penge Af
Især ISS-rivalen Sodexo og luksusvare-producenten LVMH bidrager til at trække det samlede europæiske aktiemarked i moderat plus torsdag middag efter en formiddag i mere overskyet stemning.

Det brede fælleseuropæiske Stoxx 600-indeks stiger 0,2 pct., efter at det hen over formiddagen var presset af mismodige meldinger fra både den europæiske og den amerikanske centralbank, ECB og Fed, onsdag om trusler mod væksten i den globale økonomi.

Men på de store europæiske aktiemarkeder ses torsdag eftermiddag stigninger i de toneangivende indeks på 0,2 pct. for FTSE 100-indekset i London, på 0,8 pct. for CAC 40-indekset i Paris, hvor både Sodexo og LVMH er noteret, og på 0,4 pct. for det tyske DAX-indeks.

Den franske servicevirksomhed Sodexo fastholder i sit kvartalsregnskab torsdag morgen sine forventninger til 2019 om en organisk vækst på 2-3 pct. og en profitmargin mellem 5,5 pct. og 5,7 pct. I årets første kvartal leverede Sodexo en omsætning på 11,1 mia. euro og en organisk vækst på 3,1 pct. Til sammenligning havde analytikerne ifølge et estimat indsamlet af Bloomberg News ventet en omsætning på 10,95 mia. euro.

Aktien stiger 5,9 pct. på børsen i Paris.

Og samme sted løftes LVMH-aktien 4,9 pct. som kvittering for et regnskab for de første tre måneder af året, som bød på en organisk omsætningsvækst på 11 pct. og en omsætning på 12,5 mia. euro. Til sammenligning havde analytikerne ventet en organisk vækst på 8,8 pct. og en samlet omsætning på 12,2 mia. euro, viser estimater indsamlet af Bloomberg News. Blandt de luksusmærker, LVMH har på hylderne, er tasker fra Louis Vuitton og Hennessy-cognac.

Dagens dukkert kommer fra Prysmian, der falder 8,1 pct., efter at kabelproducenten har oplyst om problemer med det undersøiske transmissionsprojekt Western Link. Problemerne kan muligvis tvinge det italienske selskab til en nedjustering af sine forventninger.

/ritzau/FINANSAndre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


Gevinst på 50 mia hvis folk i job arbejder mere

Morgenbriefing: Traditionelt TV i frit fald, store it-firmaer taber omsætning til det offentlige

Fed fastholder rente - men der er delte meninger om resten af 2019

Morten Østergaard: Man løber ikke om hjørner med os

Analytikere forventer snarlige rentenedsættelser efter nyt fra Fed

Bavarian Nordic påbegynder fase 3-forsøg med frysetørret koppevaccine

Ophidset Olsen Dyhr skoser udeblivende Østergaard: "Jeg er dybt forundret"

De Radikale bliver væk fra forhandlinger om klima