Aktieluk i USA: Kørselstjeneste fik kursklø - dykkede med 10,9 pct
Foto: Shannon Stapleton/Ritzau Scanpix
Penge Af
Mødereferatet fra rentemødet i marts hos den amerikanske centralbank, Federal Reserve, bød ikke på de store overraskelser onsdag, og de amerikanske aktiemarkeder sluttede dagen med små stigninger.

Dow Jones-indekset sluttede uændret, S&P 500-indekset gik 0,4 pct. frem, og det teknologitunge Nasdaq-indeks endte 0,7 pct. højere.

Forud for mødereferatet fra det seneste pengepolitiske møde i Federal Open Market Committee, der er Federal Reserves parallel til ECB's Styrelsesråd, herskede der en afventende stemning blandt investorerne i USA.

Tidligere på dagen havde investorerne også fået nyt om de amerikanske forbrugerpriser, der steg 1,9 pct. i marts i forhold til samme måned året før. Økonomerne havde ventet en stigning på 1,8 pct. ifølge Bloomberg.

Omvendt steg kerneforbrugerpriserne, der fraregner fødevare- og energipriserne, mindre end ventet. I marts blev stigningen opgjort til 2,0 pct. i forhold til et år forinden, mens økonomerne havde ventet en fremgang på 2,1 pct.

GOD DAG FOR LEVIS

Den amerikanske producent af cowboybukser og modetøj Levi Strauss & Co. tiltrak sig opmærksomhed i onsdagens handel, og aktien sluttede 3,9 pct. højere i 22,73 dollar.

Stigningen kom, efter at selskabet tirsdag aften efter den amerikanske børslukketid præsenterede salgstal for første kvartal af regnskabsåret 2019.

De finansielle resultater var de første af sin slags, siden selskabet vendte tilbage på børsen i marts, og de viste, at modegiganten i første kvartal omsatte for 1,44 mia. dollar og dermed landede en omsætningsvækst på 7 pct. i kvartalet. Indtjeningen per aktie endte på 37 cent.

Boeing-aktien måtte omvendt tage til takke med et fald på 1,1 pct. til 365 dollar. Det var dermed fjerde dag i træk, at selskabet tabte værdi på børsen, i kølvandet på at Boeing fredag efter børsens lukketid meddelte, at flyproducenten vil skære produktionen af det groundede fly Boeing MAX 8 ned til 42 om måneden fra tidligere 52.

LYFT FIK KURSKLØ

Kørselstjenesten Lyft fik kursklø onsdag, hvor aktien dykkede 10,9 pct. til 60,12 dollar. Selskabet, der blev børsnoteret i slutningen af marts, kan muligvis se frem til konkurrence på børsen, da kørselstjenesten Uber ifølge Wall Street Journal overvejer at lade sig børsnotere.

Snap Inc., der står bag billed- og beskedtjenesten Snapchat, havde også en hård dag på børsen, hvor aktien faldt 2,5 pct. til 12,04 dollar. Konsulenthuset Emarketer vurderede i en industrianalyse, at det sociale medie vil tabe brugere i USA.

I 2019 estimeres det, at Snapchat vil have 77,5 mio. månedlige amerikanske brugere, og det vil svare til et fald på 2,8 pct. i forhold til året før, skriver Bloomberg News.

Snap Inc. oplyste senere i en udtalelse, at den metode, Emarketer har benyttet i den seneste prognose, er behæftet med fejl. Selskabet påpegede, at rapporten ikke tog højde for den seneste udvikling hos selskabet og henviste blandt andet til en moderniseret version af appen til Android-brugere.

Der var også fokus på Apple onsdag, efter at HSBC sænkede anbefalingen af selskabets aktie til "reducer" fra "hold". Apple-aktien steg alligevel 0,6 pct. til 200,70 dollar.

I onsdagens handel var der også fokus på bankaktierne, idet de amerikanske bankers topchefer valfartede til Washington D.C. for at deltage i konferencen "Holding Megabanks Accountable: A Review of Global Systemically Important Banks 10 Years After the Financial Crisis".

Begivenheden fandt sted, forud for at JPMorgan og Wells Fargo fredag leverer regnskaber.

JPMorgan-aktien steg 0,5 pct. til 105,39 dollar, mens Wells Fargo tabte 0,7 pct. til 47,81 dollar.

/ritzau/FINANSAndre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


Bavarian Nordic påbegynder fase 3-forsøg med frysetørret koppevaccine

Boris Johnson øger føring - udviklingsminister slået ud af konservativt lederopgør

De Radikale bliver væk fra forhandlinger om klima

Ophidset Olsen Dyhr skoser udeblivende Østergaard: "Jeg er dybt forundret"

Bankerne revser vismænd: Boligejerne betaler langt højere skatter, end vismændene har regnet sig frem til

Nets-formand forsvarer udskældt aktieprogram: En realistisk gevinst er kun 3,7 milliarder

Pandora-topchef ser ikke grund til at lave store ændringer i antallet af smykkeforhandlere

Aktieluk i Europa: Små udsving op til ny renteprognose fra USA

Rentegyser i USA i aften: Powell under kæmpe pres for rentehug