Aktieåbning i USA: Rødt over det hele - kun få undtagelser
Foto: Andrew Kelly/Ritzau Scanpix
Penge Af
De amerikanske aktier falder lidt mere end ventet ved åbningen tirsdag. Markedet ser frem mod regnskabssæsonen, der skydes langsomt i gang i ugens løb og så tager fuld fart fredag, hvor storbankerne JP Morgan Chase og Wells Fargo leverer første tal for første kvartal.

Mandag genvandt de amerikanske investorer ellers lidt af optimismen i dagens handel kort inden lukketid, hvor de tidligere relativt markante fald blev udvisket og erstattet med marginale stigninger i to af de ledende indeks.

Men tirsdag er stemningen vendt med fald over hele linjen, da S&P 500-indekset falder med 0,6 pct. i den indledende handel, Nasdaq sætter sig 0,4 pct., og Dow Jones dykker med 0,8 pct.

USA's fjerdestørste bank, Wells Fargo, der er regnskabsaktuel fredag, har oplyst, at selskabet har solgt sin pensionsdel for 1,2 mia. dollar til Principal Financial Group. Selskabet har 827 mia. dollar i aktiver under forvaltning og driver foruden aktiviteter i USA også aktiviteter på Filippinerne og i Indien.

Wells Fargo falder 0,8 pct. til 48,50 dollar i de første handler tirsdag, og Principal falder 1,6 pct. til 52,45 dollar.

Boeing, der fredag efter børsens lukning meldte, at flyproducenten vil skære i produktionen af det groundede fly Boeing MAX 8 ned til 42 om måneden fra tidligere 52 faldt på den konto mandag 4,4 pct. og fortsætter ned med 1,5 pct. tirsdag til 368,99 dollar. Det er det største fald i Dow Jones-indekset.

Walt Disney er blevet opjusteret af finanshuset Cowen. Anbefalingen lyder nu på "outperform" mod tidligere "marketperform". Kursmålet bankes op til 131 dollar fra 102 dollar.

Aktien stiger 0,4 pct. til 115,46 dollar.

/ritzau/FINANS

Gå ikke glip af den vigtigste begivenhed for beslutningstagere i 2020

Børsen Impact 2020 samler Børsens redaktører de danske beslutningstagere på øverste niveau til en årlig opdatering på det danske og globale erhvervspolitiske, økonomiske og finansielle klima. Mød dem, der sætter dagsordenen og styrer, hvad der rammer dit skrivebord i de kommende år.

Har du fået din invitation?

Ledelse


Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerAsger Jorn-malerier: En unik investeringsmulighed i en usikker tid

Annoncørbetalt
indhold af Secher Fine Art & Design

Forsiden lige nu


Boligejere kan minimere risikoen med overset trick - men få kender til det

Maersk.com omsætter for 135 milliarder: "Det er et af verdens største websites"

Strøm er perfekt til en Bentley

Socialt fodboldnetværk runder vigtig milepæl med en mio brugere

Arktisk eventyr med kurs mod nord

Løkke med et sidste svirp til Venstres medlemmer: Nogen er nødt til at forstå, at vores bagland i dag er andet og mere end jer

Helle Ib: Tre ting er værd at hæfte sig ved i Ellemanns første landsmødetale

Redaktionens favoritter: Det optager redaktionen

Mærsk-topchef overvejer ny ledelsesstruktur efter Toft-afgang