Aktieåbning i USA: Rødt over det hele - kun få undtagelser
Foto: Andrew Kelly/Ritzau Scanpix
Penge Af
De amerikanske aktier falder lidt mere end ventet ved åbningen tirsdag. Markedet ser frem mod regnskabssæsonen, der skydes langsomt i gang i ugens løb og så tager fuld fart fredag, hvor storbankerne JP Morgan Chase og Wells Fargo leverer første tal for første kvartal.

Mandag genvandt de amerikanske investorer ellers lidt af optimismen i dagens handel kort inden lukketid, hvor de tidligere relativt markante fald blev udvisket og erstattet med marginale stigninger i to af de ledende indeks.

Men tirsdag er stemningen vendt med fald over hele linjen, da S&P 500-indekset falder med 0,6 pct. i den indledende handel, Nasdaq sætter sig 0,4 pct., og Dow Jones dykker med 0,8 pct.

USA's fjerdestørste bank, Wells Fargo, der er regnskabsaktuel fredag, har oplyst, at selskabet har solgt sin pensionsdel for 1,2 mia. dollar til Principal Financial Group. Selskabet har 827 mia. dollar i aktiver under forvaltning og driver foruden aktiviteter i USA også aktiviteter på Filippinerne og i Indien.

Wells Fargo falder 0,8 pct. til 48,50 dollar i de første handler tirsdag, og Principal falder 1,6 pct. til 52,45 dollar.

Boeing, der fredag efter børsens lukning meldte, at flyproducenten vil skære i produktionen af det groundede fly Boeing MAX 8 ned til 42 om måneden fra tidligere 52 faldt på den konto mandag 4,4 pct. og fortsætter ned med 1,5 pct. tirsdag til 368,99 dollar. Det er det største fald i Dow Jones-indekset.

Walt Disney er blevet opjusteret af finanshuset Cowen. Anbefalingen lyder nu på "outperform" mod tidligere "marketperform". Kursmålet bankes op til 131 dollar fra 102 dollar.

Aktien stiger 0,4 pct. til 115,46 dollar.

/ritzau/FINANSAndre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


De Radikale bliver væk fra forhandlinger om klima

Ophidset Olsen Dyhr skoser udeblivende Østergaard: "Jeg er dybt forundret"

Bankerne revser vismænd: Boligejerne betaler langt højere skatter, end vismændene har regnet sig frem til

Nets-formand forsvarer udskældt aktieprogram: En realistisk gevinst er kun 3,7 milliarder

Pandora-topchef ser ikke grund til at lave store ændringer i antallet af smykkeforhandlere

Aktieluk i Europa: Små udsving op til ny renteprognose fra USA

Rentegyser i USA i aften: Powell under kæmpe pres for rentehug

De Radikale øjner ambitiøs klimaaftale i forhandlingerne