Aktieåbning i USA: Rødt over det hele - kun få undtagelser
Foto: Andrew Kelly/Ritzau Scanpix
Penge Af
De amerikanske aktier falder lidt mere end ventet ved åbningen tirsdag. Markedet ser frem mod regnskabssæsonen, der skydes langsomt i gang i ugens løb og så tager fuld fart fredag, hvor storbankerne JP Morgan Chase og Wells Fargo leverer første tal for første kvartal.

Mandag genvandt de amerikanske investorer ellers lidt af optimismen i dagens handel kort inden lukketid, hvor de tidligere relativt markante fald blev udvisket og erstattet med marginale stigninger i to af de ledende indeks.

Men tirsdag er stemningen vendt med fald over hele linjen, da S&P 500-indekset falder med 0,6 pct. i den indledende handel, Nasdaq sætter sig 0,4 pct., og Dow Jones dykker med 0,8 pct.

USA's fjerdestørste bank, Wells Fargo, der er regnskabsaktuel fredag, har oplyst, at selskabet har solgt sin pensionsdel for 1,2 mia. dollar til Principal Financial Group. Selskabet har 827 mia. dollar i aktiver under forvaltning og driver foruden aktiviteter i USA også aktiviteter på Filippinerne og i Indien.

Wells Fargo falder 0,8 pct. til 48,50 dollar i de første handler tirsdag, og Principal falder 1,6 pct. til 52,45 dollar.

Boeing, der fredag efter børsens lukning meldte, at flyproducenten vil skære i produktionen af det groundede fly Boeing MAX 8 ned til 42 om måneden fra tidligere 52 faldt på den konto mandag 4,4 pct. og fortsætter ned med 1,5 pct. tirsdag til 368,99 dollar. Det er det største fald i Dow Jones-indekset.

Walt Disney er blevet opjusteret af finanshuset Cowen. Anbefalingen lyder nu på "outperform" mod tidligere "marketperform". Kursmålet bankes op til 131 dollar fra 102 dollar.

Aktien stiger 0,4 pct. til 115,46 dollar.

/ritzau/FINANS

NYT AFSNIT Hvor stor forskel er der på Socialdemokratiets og Venstres økonomiske visioner for landet, og har partierne en reel plan for, hvordan den grønne omstilling skal finansieres? Få hele analysen i podcasten "Til valg med Corydon & Co.":Abonnér på podcasten:
   


Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerApp lader dig afstemme firmaudgifterne i realtid

Annoncørbetalt
indhold af Eurocard

Forsiden lige nu


H&M-boss lægger ikke fingre imellem de ærlige svar: "Der har været år, hvor jeg forsøgte at være lidt pænere, men det gik ikke"

Peter Jørgensen ejer 26 skobutikker i Norden: På tre år har han og partneren hævet 80 mio kr i udbytte

Er det slut fredag? Theresa May har kun få dage tilbage som premierminister

Investor har haft et årligt afkast på 33 pct - her er hans strategi

Deutsche Bank-boss varsler om "hårde nedskæringer"

Ved du, hvem du vil stemme på til EP-valget? Se grupper og spidskandidater her

Socialdemokratiet vil lade afgifter stige på øl, vin og slik

Denne vin koster 260.000 kr – her er forklaringen

Tæsk til Danica og vild vækst i AP Pension – sådan starter årets kamp om kundernes indbetalinger