USA: Udsigt til lettere svag negativ åbning
Foto: Spencer Platt/Ritzau Scanpix
Penge Af
Der er udsigt til en svagt faldene amerikanske aktiemarked tirsdag. Generelt ventes markedet nok at være afventende op til en række store regnskaber for første kvartal, der begynder på fredag og fortsætter derefter.

På ugens sidste dag starter regnskabssæsonen med regnskaber fra storbankerne JP Morgan og Wells Fargo.

Tirsdag en god time før åbningen peger futures på de tre toneangivende aktieindeks ned beskedne 0,1 pct.

Mandag genvandt de amerikanske investorer ellers lidt af optimismen i dagens handel kort inden lukketid, hvor de tidligere relativt markante fald blev udvisket og erstattet med små stigninger i to af de ledende indeks.

S&P 500-indekset vandt 0,1 pct., Nasdaq steg med 0,2 pct., mens Dow Jones dykkede med 0,3 pct. Sidstnævnte indeks blev særlig trukket ned af Boeing-aktien, som mandag ikke havde en god dag på børsen.

USA's fjerdestørste bank, Wells Fargo, der er regnskabsaktuel fredag, har oplyst, at selskabet har solgt sin pensionsdel for 1,2 mia. dollar til Principal Financial Group. Selskabet har 827 mia. dollar i aktiver under forvaltning og driver foruden aktiviteter i USA også aktiviteter på Filippinerne og i Indien.

Wells Fargo lukkede mandag 0,2 pct. højere i 48,88 dollar. Tirsdag stiger aktien 0,2 pct. i formarkedet.

Boeing, der fredag efter børsens lukning meldte, at flyproducenten vil skære i produktionen af det groundede fly Boeing MAX 8 ned til 42 om måneden fra tidligere 52 faldt på den konto mandag 4,4 pct. til 374,52 dollar. Tirsdag falder den i formarkedet med 0,7 pct. til 371,80 dollar.

Walt Disney er blevet opjusteret af finanshuset Cowen. Anbefalingen lyder nu på "outperform" mod tidligere "marketperform". Kursmålet bankes op til 131 dollar fra 102 dollar. Aktien stiger 0,8 pct. i formarkedet til 115,90 dollar.

/ritzau/FINANS

Gå ikke glip af den vigtigste begivenhed for beslutningstagere i 2020

Børsen Impact 2020 samler Børsens redaktører de danske beslutningstagere på øverste niveau til en årlig opdatering på det danske og globale erhvervspolitiske, økonomiske og finansielle klima. Mød dem, der sætter dagsordenen og styrer, hvad der rammer dit skrivebord i de kommende år.

Har du fået din invitation?

Ledelse


Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerSådan kan et sabbatår blive en vigtig karriere-investering

Annoncørbetalt
indhold af Dansk Studie Center

Forsiden lige nu


Boligejere kan minimere risikoen med overset trick - men få kender til det

Maersk.com omsætter for 135 milliarder: "Det er et af verdens største websites"

Strøm er perfekt til en Bentley

Socialt fodboldnetværk runder vigtig milepæl med en mio brugere

Arktisk eventyr med kurs mod nord

Løkke med et sidste svirp til Venstres medlemmer: Nogen er nødt til at forstå, at vores bagland i dag er andet og mere end jer

Helle Ib: Tre ting er værd at hæfte sig ved i Ellemanns første landsmødetale

Redaktionens favoritter: Det optager redaktionen

Mærsk-topchef overvejer ny ledelsesstruktur efter Toft-afgang