USA: Udsigt til lettere svag negativ åbning
Foto: Spencer Platt/Ritzau Scanpix
Penge Af
Der er udsigt til en svagt faldene amerikanske aktiemarked tirsdag. Generelt ventes markedet nok at være afventende op til en række store regnskaber for første kvartal, der begynder på fredag og fortsætter derefter.

På ugens sidste dag starter regnskabssæsonen med regnskaber fra storbankerne JP Morgan og Wells Fargo.

Tirsdag en god time før åbningen peger futures på de tre toneangivende aktieindeks ned beskedne 0,1 pct.

Mandag genvandt de amerikanske investorer ellers lidt af optimismen i dagens handel kort inden lukketid, hvor de tidligere relativt markante fald blev udvisket og erstattet med små stigninger i to af de ledende indeks.

S&P 500-indekset vandt 0,1 pct., Nasdaq steg med 0,2 pct., mens Dow Jones dykkede med 0,3 pct. Sidstnævnte indeks blev særlig trukket ned af Boeing-aktien, som mandag ikke havde en god dag på børsen.

USA's fjerdestørste bank, Wells Fargo, der er regnskabsaktuel fredag, har oplyst, at selskabet har solgt sin pensionsdel for 1,2 mia. dollar til Principal Financial Group. Selskabet har 827 mia. dollar i aktiver under forvaltning og driver foruden aktiviteter i USA også aktiviteter på Filippinerne og i Indien.

Wells Fargo lukkede mandag 0,2 pct. højere i 48,88 dollar. Tirsdag stiger aktien 0,2 pct. i formarkedet.

Boeing, der fredag efter børsens lukning meldte, at flyproducenten vil skære i produktionen af det groundede fly Boeing MAX 8 ned til 42 om måneden fra tidligere 52 faldt på den konto mandag 4,4 pct. til 374,52 dollar. Tirsdag falder den i formarkedet med 0,7 pct. til 371,80 dollar.

Walt Disney er blevet opjusteret af finanshuset Cowen. Anbefalingen lyder nu på "outperform" mod tidligere "marketperform". Kursmålet bankes op til 131 dollar fra 102 dollar. Aktien stiger 0,8 pct. i formarkedet til 115,90 dollar.

/ritzau/FINANS

NYT AFSNIT Hvor stor forskel er der på Socialdemokratiets og Venstres økonomiske visioner for landet, og har partierne en reel plan for, hvordan den grønne omstilling skal finansieres? Få hele analysen i podcasten "Til valg med Corydon & Co.":Abonnér på podcasten:
   


Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerFlyveturen kan optimere din arbejdsindsats

Annoncørbetalt
indhold af Qatar Airways

Forsiden lige nu


H&M-boss lægger ikke fingre imellem de ærlige svar: "Der har været år, hvor jeg forsøgte at være lidt pænere, men det gik ikke"

Peter Jørgensen ejer 26 skobutikker i Norden: På tre år har han og partneren hævet 80 mio kr i udbytte

Er det slut fredag? Theresa May har kun få dage tilbage som premierminister

Investor har haft et årligt afkast på 33 pct - her er hans strategi

Deutsche Bank-boss varsler om "hårde nedskæringer"

Ved du, hvem du vil stemme på til EP-valget? Se grupper og spidskandidater her

Socialdemokratiet vil lade afgifter stige på øl, vin og slik

Denne vin koster 260.000 kr – her er forklaringen

Tæsk til Danica og vild vækst i AP Pension – sådan starter årets kamp om kundernes indbetalinger