Før markedet åbner: Novo og Mærsk kan tage opmærksomhed i vigende marked
Foto: Francois Lenoir/Ritzau Scanpix
Penge Af
Fondsbørsens to sværvægtere - Novo Nordisk og A.P. Møller-Mærsk - kan indtage overskrifterne på aktiemarkedet tirsdag i forbindelse med medicinalhøring i USA og udtalelser i Singapore.

Men ellers er der lagt op til uændrede til let vigende kurser på det danske aktiemarked, hvor en bekymret stemning synes at kunne blive baggrundstæppe, efter at den amerikanske præsident Donald Trump er kommet med trusler om told på europæiske varer.

Udviklingen i såvel Asien som i USA har været afdæmpet, og mens en sen slutspurt sørgede for et lille plus i det amerikanske S&P 500-indeks mandag, er futuren på samme vendt til et fald i samme størrelsesorden tirsdag morgen.

Donald Trump truer med at lægge told på import fra Europa til en samlet værdi af 11 mia. dollar. Truslen omfatter udvalgte varer og skyldes, at Europa har forringet konkurrencen på flyområdet ved at give statsstøtte til den europæiske flyproducent Airbus, der er konkurrent til amerikanske Boeing.

- Vi venter, at nyheden vil give aktiekursfald på de europæiske markeder fra morgenstunden, skriver makroanalytiker Mathias Rømer Sproegel fra Sydbank i en kommentar tirsdag morgen.

Futures for det tyske DAX-indeks falder 0,2 pct., mens futuren på de tre ledende amerikanske indeks viger 0,1 pct.

Mandag lukkede det danske eliteindeks, C25, 0,02 pct. lavere i 1143,69.

NOVO I HØRING

Novo Nordisk kan skæve til en høring senere tirsdag i det amerikanske senats finanskomité, hvor direktører for nogle af de store indkøbsforeninger skal give deres syn på årsagerne til høje medicinpriser i USA. Senere denne uge deltager Novo Nordisk selv i en høring i Repræsentanternes Hus.

Medicinalkoncernen har iøvrigt fået løftet kursmålet til 410 kr. fra 380 kr. af norske DNB. Anbefalingen er stadig "køb".

Novo Nordisk steg mandag 0,7 pct. til 340,10 kr.

MÆRSK SER VÆKST

Mærsk-direktør Søren Toft, der står for driften i containerrederiet, venter efter et svagt første halvår en bedre vækst i containershipping-industrien i anden halvdel af 2019. Det fremgår af et interview i Singapore ifølge Bloomberg News.

A.P. Møller-Mærsk lukkede i 8122 kr. efter en stigning på 1,4 pct.

Smykkekoncernen Pandora skal forsøge at rejse sig efter et brat kursfald mandag, hvor DNB skar kursmålet ned og vurderede, at regnskabet for første kvartal vil vise en blød underliggende efterspørgsel.

Pandora dykkede 3,4 pct. til 287 kr.

MANDAGENS REKORDER

Modsat var der lukkerekord i såvel Carlsberg som Tryg, der er regnskabsaktuel allerede i morgen, onsdag.

Carlsberg steg 1,2 pct. til 849,60 kr., og Tryg lukkede i 190,20 kr. efter en stigning på 0,7 pct.

Oliepriserne er fortsat høje. Det er gode nyheder for selskaberne i og omkring oliesektoren, herunder fondsbørsens seneste skud på stammen - Maersk Drilling.

Aktien i Maersk Drilling lukkede mandag uændret i 555 kr.

Vestas bruger flere og flere penge på at udvikle nye og bedre produkter for at sænke prisen på vindenergi. Men det kommer hovedsageligt kunderne til gode, og det bliver ifølge Vestas bestyrelsesformand Bert Nordberg nødt til at stoppe, skriver Finans.

Vestas steg mandag 0,5 pct. til 594,20 kr.

/ritzau/FINANS

Andre læser dette lige nu


Forsiden lige nu


Kapitalfond skyder millioner i hurtigtvoksende norsk frisørgigant: Direktør vil gøre frisørkæde til den største i Danmark

Dansk digital HR-platform rejser tocifret millionbeløb

Trumps Kina-tweets rykker markedet: "Man kan godt have ham mistænkt for at byde ind med positive ting, når markedet går lidt nedad"

BMW 3-serien overgår sig selv: Masser af power og 17 km/l i snit

It-ekspert om sexafpresning: Slet mail uden beviser

Britisk finansminister vil gå af i protest mod Boris Johnson

Sol, sand og en 1,5 billion dollar offshore økonomi: De Britiske Jomfruøer kæmper mod gennemsigtighed

Ugen der kommer: Mays afløser overtager Downing Street 10

S-regeringen vil give alle flygtninge gratis uddannelse