Aktieåbning i USA: Boeing trækker ned i Dow Jones i generelt sur åbning
Foto: Jason Redmond
Penge Af
Et nyt kursfald til flyproducenten Boeing er mandag med til at presse det amerikanske Dow Jones-indeks, som fra start falder 0,4 pct.

Faldet til Dow Jones-indekset, der blot består af 30 aktier, er foreløbigt det største blandt de tre største aktieindeks i USA, som ud over Dow Jones-indekset tæller det brede S&P 500-indeks og det it- og teknologitunge Nasdaq-indeks. Fra børsåbning taber de to indeks 0,2 pct.

Boeings kursfald på 3,4 pct. til 378,56 dollar kommer, efter at flyfabrikanten oven på den seneste tids problemer med flytypen 737 MAX har fået sænket anbefaling og kursmål af Bank of America.

Nu har den amerikanske storbank en "neutral"-anbefaling for Boeing-aktien, hvor den tidligere havde anbefalingen "køb". Kursmålet er sat ned til 420 dollar fra 480 dollar, skriver Bloomberg News.

Også industrikonglomeratet General Electric er kommet skidt fra start i mandagens amerikanske aktiehandel, efter at JPMorgan har sænket anbefalingen af aktien til "undervægt" fra "neutral" og reduceret kursmålet til 5 dollar fra 6 dollar.

Ud over den sænkede anbefaling og det lavere kursmål kan General Electric også ærgre sig over en bøde på 52 mio. euro fra EU-Kommissionen, der mener, at selskabet har givet forkerte oplysninger i forbindelse med opkøbet af danske LM Wind.

General Electric-aktien ligger efter kort tids handel 5,5 pct. lavere i 9,46 dollar.

Starbucks indleder ligeledes med et fald og bliver handlet 0,4 pct. lavere i 74,76 dollar. Det sker, efter at UBS har sænket anbefalingen af aktien til "neutral" fra "køb". Kursmålet er omvendt hævet til 78 dollar fra 72 dollar for Starbucks-aktien.

Ved siden af de forskellige analyseændringer har investorerne fået nyt omkring en forestående børsnotering. Pinterest, som bedst kan betegnes som en digital scrapbog, hvor brugerne deler billeder, går efter at indkassere 1,28 mia. dollar svarende til 8,49 mia. kr. ved selskabets kommende børsnotering.

Samlet tilbyder Pinterest 75 mio. aktier til en pris på mellem 15 og 17 dollar stykket, viser papirer sendt til New York Stock Exchange (NYSE) ifølge Bloomberg News.

Baseret på det totale antal A- og B-aktier kommer Pinterest til at have en markedsværdi på omkring 9 mia. dollar eller 59,7 mia. kr. I 2017 rejste Pinterest senest 150 mio. dollar i ny kapital, hvilket dengang værdisatte selskabet til 12,3 mia. dollar.

Pinterest blev etableret i 2010.

/ritzau/FINANSAndre læser dette lige nu


Børsen anbefalerEnerginet vil sende mere strøm gennem nettet

Annoncørbetalt
indhold af Deloitte

Forsiden lige nu


De Radikale bliver væk fra forhandlinger om klima

Ophidset Olsen Dyhr skoser udeblivende Østergaard: "Jeg er dybt forundret"

Bankerne revser vismænd: Boligejerne betaler langt højere skatter, end vismændene har regnet sig frem til

Nets-formand forsvarer udskældt aktieprogram: En realistisk gevinst er kun 3,7 milliarder

Pandora-topchef ser ikke grund til at lave store ændringer i antallet af smykkeforhandlere

Aktieluk i Europa: Små udsving op til ny renteprognose fra USA

Rentegyser i USA i aften: Powell under kæmpe pres for rentehug

De Radikale øjner ambitiøs klimaaftale i forhandlingerne