Aktieåbning i USA: Boeing trækker ned i Dow Jones i generelt sur åbning
Foto: Jason Redmond
Penge Af
Et nyt kursfald til flyproducenten Boeing er mandag med til at presse det amerikanske Dow Jones-indeks, som fra start falder 0,4 pct.

Faldet til Dow Jones-indekset, der blot består af 30 aktier, er foreløbigt det største blandt de tre største aktieindeks i USA, som ud over Dow Jones-indekset tæller det brede S&P 500-indeks og det it- og teknologitunge Nasdaq-indeks. Fra børsåbning taber de to indeks 0,2 pct.

Boeings kursfald på 3,4 pct. til 378,56 dollar kommer, efter at flyfabrikanten oven på den seneste tids problemer med flytypen 737 MAX har fået sænket anbefaling og kursmål af Bank of America.

Nu har den amerikanske storbank en "neutral"-anbefaling for Boeing-aktien, hvor den tidligere havde anbefalingen "køb". Kursmålet er sat ned til 420 dollar fra 480 dollar, skriver Bloomberg News.

Også industrikonglomeratet General Electric er kommet skidt fra start i mandagens amerikanske aktiehandel, efter at JPMorgan har sænket anbefalingen af aktien til "undervægt" fra "neutral" og reduceret kursmålet til 5 dollar fra 6 dollar.

Ud over den sænkede anbefaling og det lavere kursmål kan General Electric også ærgre sig over en bøde på 52 mio. euro fra EU-Kommissionen, der mener, at selskabet har givet forkerte oplysninger i forbindelse med opkøbet af danske LM Wind.

General Electric-aktien ligger efter kort tids handel 5,5 pct. lavere i 9,46 dollar.

Starbucks indleder ligeledes med et fald og bliver handlet 0,4 pct. lavere i 74,76 dollar. Det sker, efter at UBS har sænket anbefalingen af aktien til "neutral" fra "køb". Kursmålet er omvendt hævet til 78 dollar fra 72 dollar for Starbucks-aktien.

Ved siden af de forskellige analyseændringer har investorerne fået nyt omkring en forestående børsnotering. Pinterest, som bedst kan betegnes som en digital scrapbog, hvor brugerne deler billeder, går efter at indkassere 1,28 mia. dollar svarende til 8,49 mia. kr. ved selskabets kommende børsnotering.

Samlet tilbyder Pinterest 75 mio. aktier til en pris på mellem 15 og 17 dollar stykket, viser papirer sendt til New York Stock Exchange (NYSE) ifølge Bloomberg News.

Baseret på det totale antal A- og B-aktier kommer Pinterest til at have en markedsværdi på omkring 9 mia. dollar eller 59,7 mia. kr. I 2017 rejste Pinterest senest 150 mio. dollar i ny kapital, hvilket dengang værdisatte selskabet til 12,3 mia. dollar.

Pinterest blev etableret i 2010.

/ritzau/FINANS

NYT AFSNIT Hvor stor forskel er der på Socialdemokratiets og Venstres økonomiske visioner for landet, og har partierne en reel plan for, hvordan den grønne omstilling skal finansieres? Få hele analysen i podcasten "Til valg med Corydon & Co.":Abonnér på podcasten:
   


Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


H&M-boss lægger ikke fingre imellem de ærlige svar: "Der har været år, hvor jeg forsøgte at være lidt pænere, men det gik ikke"

Peter Jørgensen ejer 26 skobutikker i Norden: På tre år har han og partneren hævet 80 mio kr i udbytte

Er det slut fredag? Theresa May har kun få dage tilbage som premierminister

Investor har haft et årligt afkast på 33 pct - her er hans strategi

Deutsche Bank-boss varsler om "hårde nedskæringer"

Ved du, hvem du vil stemme på til EP-valget? Se grupper og spidskandidater her

Socialdemokratiet vil lade afgifter stige på øl, vin og slik

Denne vin koster 260.000 kr – her er forklaringen

Tæsk til Danica og vild vækst i AP Pension – sådan starter årets kamp om kundernes indbetalinger