Aktieluk i USA: Snap i fin form på god dag støttet af jobtal og handelsnyt
Blandt enkeltselskaberne havde Snap Inc., der står bag billed- og beskedtjenesten Snapchat, også en god dag på børsen, hvor aktien fredag middag tog et hop på 5 pct. til 11,84 dollar.
Foto: Arkivfoto: Lucas Jackson, Ritzau/Scanpix / Reuters
Penge Af
En overordnet set bedre end ventet amerikansk jobrapport for marts tilsat forventninger om en aftale mellem USA og Kina i handelskrigen og stigende oliepris var med til at sætte de amerikanske aktier i positivt territorium fredag.

Fredag endte de tre toneangivende indeks højere. S&P 500-indekset steg 0,5 pct. til indeks 2892,66 - syvende dag i træk med plus. Det teknologidominerede Nasdaq-indeks steg ligeledes 0,6 pct. til 7938,69. Det smalle Dow Jones-indeks' 30 aktier steg 0,2 pct. til 26.424,85.

Merrill Lynch vurderer, at det brede S&P 500-indeks kan gå over 3000 i andet kvartal, skriver Reuters. Dermed er det på rekordniveau. Den hidtidige rekord er lige under 2941.

Jobrapport ok...

Beskæftigelsesrapporten for marts var overordnet set positiv. Den viste en jobskabelse uden for landbruget på 196.000, mens der ifølge Bloomberg var ventet 177.000 nye job. Det fulgte efter en skuffende februar-opgørelse, hvor der kun var en tilgang på 33.000 job.

Arbejdsløsheden blev opgjort til 3,8 pct. - helt som ventet - og de gennemsnitlige timelønninger steg med 3,2 pct. på årsbasis mod ventet 3,4 pct. blandt økonomerne.

De gennemsnitlige timelønninger steg 0,1 pct. mod ventet 0,3 pct. Målt år-år er de gennemsnitlige timelønninger steget 3,2 pct. mod ventet 3,4 pct.

Investeringsstrateg Lars Skovgaard Andersen fra Danske Bank fremhæver dog over for Ritzau Finans, at jobskabelsen i industrien - manufacturing - faldt.

- På marginalen var rapporten OK, men ikke "outstanding", da manufacturing rent faktisk faldt, siger han. Dermed ser man ikke markedet buldre op.

...og handelsdialog

Handelsforhandlingerne mellem USA og Kina var også i smult vande. Meldinger torsdag aften pegede på et positivt forløb af præsident Donald Trumps møde med Kinas vicepræsident, Liu He. Alt nyt fra den front bliver vejet og vurderet.

Trump vurderede i kommentarer, at de to lande er tæt på en aftale, som i givet fald kan blive annonceret i løbet af fire uger.

Olieaktierne var i fin form og den sektor, der i S&P klarede sig bedst. Det var grundlæggende med til at understøtte den positive stemning på aktiemarkedet fredag.

Selskaber som Chevron og Exxon steg henholdsvis 1,2 pct. og 0,6 pct.

Snap i fin form

Blandt enkeltselskaberne havde Snap Inc., der står bag billed- og beskedtjenesten Snapchat, også en god dag på børsen, hvor aktien fredag middag tog et hop på 5 pct. til 11,84 dollar.

Ifølge Bloomberg News har en god stemning bredt sig blandt selskabets aktionærer, efter at Snap Inc. torsdag annoncerede en række nye produkter og serviceydelser, og flere analytikere er også positive over for selskabets planer.

Der blev blandt andet fortalt, at det fremover vil blive muligt for brugerne af Snapchat at spille onlinespil direkte gennem appens beskedfunktion.

Viacom med fremme

Udviklingen var også positiv i film- og tv-selskabet Viacom, der fik sin anbefaling hos RBC til "outperform" fra "sector perform".

Børshuset vurderer, at en ny tv-aftale ser fornuftig ud, og at det kan bane vejen for fusionssamtaler med CBS. En sammenlægning som den kan ifølge RBC give et positivt kurspotentiale på over 30 pct.

Finanshuset løfter også kursmålet for Viacom til 36 dollar fra 31 dollar, og aktien steg i fredag med 1,7 pct. til 29,78 dollar.

Dow trak Dow Jones ned

Det største fald i Dow Jones indekset tegnede Dow Inc sig for. Aktien, der er spundet ud fra Dowdupont, faldt 4,1 pct. til 57,25 dollar fredag, efter at finanshuset J.P. Morgan er begyndt at dække aktien med en "undervægt"-anbefaling.

Blandt tech-aktierne trak Microsoft og Apple op med respektive 0,4 pct. og 0,7 pct. Chipproducenten Intel faldt 0,6 pct. til 55,60 dollar.

Wells Fargo har nedjusteret aktien til "market perform" fra "outperform". Kursmålet er dog i samme ombæring løftet til 60 dollar fra 55 dollar, fremgår det af data fra Bloomberg News.

Ritzau/FINANS
NYT AFSNIT Hvor stor forskel er der på Socialdemokratiets og Venstres økonomiske visioner for landet, og har partierne en reel plan for, hvordan den grønne omstilling skal finansieres? Få hele analysen i podcasten "Til valg med Corydon & Co.":Abonnér på podcasten:
   


Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


H&M-boss lægger ikke fingre imellem de ærlige svar: "Der har været år, hvor jeg forsøgte at være lidt pænere, men det gik ikke"

USA parat til at sortliste flere kinesiske tech-virksomheder

Peter Jørgensen ejer 26 skobutikker i Norden: På tre år har han og partneren hævet 80 mio kr i udbytte

Er det slut fredag? Theresa May har kun få dage tilbage som premierminister

Investor har haft et årligt afkast på 33 pct - her er hans strategi

Deutsche Bank-boss varsler om "hårde nedskæringer"

Ved du, hvem du vil stemme på til EP-valget? Se grupper og spidskandidater her

Socialdemokratiet vil lade afgifter stige på øl, vin og slik

Denne vin koster 260.000 kr – her er forklaringen