Aktiestatus i USA: Jobrapport og handelsnyt giver grønt marked
Beskæftigelsesrapporten for marts viste en jobskabelse uden for landbruget på 196.000, mens økonomerne ifølge estimater indsamlet af Bloomberg News havde ventet 177.000 nye job.
Foto: Arkivfoto: Brian Snyder, Ritzau/Scanpix / Reuters
Penge Af
En bedre end ventet og positiv amerikansk jobrapport for marts tilsat forventninger om ren aftale mellem USA og Kina i handelskrigen var med til at sætte de amerikanske aktier i positivt territorium fredag.

Fredag middag ligger de tre toneangivende indeks højere. S&P 500-indekset stiger med 0,3 pct. til indeks 2890,31. Det teknologidominerede Nasdaq-indeks stiger 0,5 pct. til 7576,10. Det smalle Dow Jones-indeks' 30 aktier stiger 0,1 pct. til 26.418,83.

Merrill Lynch vurderer at det brede S&P500 indeks kan gå over 3000 i andet kvartal, skriver Reuters. Dermed er det på rekordniveau. Den hidtidige rekord er lige under 2941.

Godt nyt fra jobrapport...


Beskæftigelsesrapporten for marts viste en jobskabelse uden for landbruget på 196.000, mens økonomerne ifølge estimater indsamlet af Bloomberg News havde ventet 177.000 nye job. Det fulgte efter en skuffende februar-opgørelse, hvor der kun var en tilgang på 33.000 job. Det tal blev fredag revideret fra 20.000 i den første opgørelse for en måned siden.

Arbejdsløsheden blev opgjort til 3,8 pct. - helt som ventet - og de gennemsnitlige timelønninger steg med 3,2 pct. på årsbasis mod ventet 3,4 pct. blandt økonomerne.

De gennemsnitlige timelønninger steg 0,1 pct. mod ventet 0,3 pct. Målt år-år er de gennemsnitlige timelønninger steget 3,2 pct. mod ventet 3,4 pct.

Sydbank vurderer, efter dagens tal, at den amerikanske centralbank Fed har hævet renten for sidste gang i dette opsving.

"Næste renteændring bliver en rentenedsættelse og begynder den amerikanske økonomi at vise flere svaghedstegn i den kommende tid, kan rentenedsættelsen komme indenfor et år," vurderer makroanalytiker i Sydbank Kim Blinbæk.

...og nyt fra handelsdialog

Handelsforhandlingerne mellem USA og Kina var også i smult vande. Meldinger torsdag aften pegede på et positivt forløb af præsident Donald Trumps møde med Kinas vicepræsident, Liu He.

De forhandlinger kører videre fredag. Alt nyt fra den front vil blive vejet og vurderet.

Trump vurderer i kommentarer, at de to lande er tæt på en aftale, som i givet fald kan blive annonceret i løbet af fire uger.

Snap i fin form

Blandt enkeltselskaberne har Snap Inc., der står bag billed- og beskedtjenesten Snapchat, en god dag på børsen, hvor aktien fredag middag tager et hop på 4,1 pct. til 11,74 dollar.

Ifølge Bloomberg News har en god stemning bredt sig blandt selskabets aktionærer, efter at Snap Inc. torsdag annoncerede en række nye produkter og serviceydelser, og flere analytikere er også positive over for selskabets planer.

Der blev blandt andet fortalt, at det fremover vil blive muligt for brugerne af Snapchat at spille onlinespil direkte gennem appens beskedfunktion. Indtil videre har det sociale medie løftet sløret for seks skræddersyede spil, som vil blive tilgængelige i appen.

Viacom med fremme

Udviklingen er positiv i film- og tv-selskabet Viacom, der har fået løftet sin anbefaling hos RBC til "outperform" fra "sector perform".

Børshuset vurderer, at en ny tv-aftale ser fornuftig ud, og at det kan bane vejen for fusionssamtaler med CBS. En sammenlægning som den kan ifølge RBC give et positivt kurspotentiale på over 30 pct.

Finanshuset løfter også kursmålet for Viacom til 36 dollar fra 31 dollar, og aktien stiger i fredag middag med 1,8 pct. til 29,78 dollar.

Dow trækker Dow Jones indeks ned


Det største fald i Dow Jones indekset tegner Dow Inc sig for. Aktien, der spundet ud fra Dowdupont, falder 4,6 pct. til 56,94 dollar fredag middag efter at finanshuset J.P. Morgan er begyndt dække aktien med en "undervægt"-anbefaling.

Blandt tech-aktierne trækker Microsoft og Apple op med respektive 0,5 pct. og 0,5 pct. Chipproducenten Intel falder 1,1 pct. til 55,30 dollar. Wells Fargo har nedjusteret aktien til "market perform" fra "outperform".

Kursmålet er dog i samme ombæring løftet til 60 dollar fra 55 dollar, fremgår det af data fra Bloomberg News.

Ritzau/FINANS
NY PODCAST Et stort sats. En kæmpe risiko. En helt ekstraordinær stor chance. Bjarne Corydon og Helle Ib er enige. Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) har kastet sig ud i et gevaldigt politisk sats, efter han i en ny samtalebog åbner for, at Venstre og Socialdemokratiet danner regering sammen efter valget. Få hele analysen her:Abonnér på podcasten:
   


Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerVæk med papirkvitteringer: Sådan bliver du digital

Annoncørbetalt
indhold af Eurocard

Forsiden lige nu


Aktieanalytikere: Tabsramte aktier bliver kursraketter

Stålproducent ramt af brexit og handelskrig - British Steel tæt på kollaps

Mærsk taber terræn til Kina i havnesektor

Cityringen forsinket: Metrolinje åbner i september

Har denne person knækket koden til det perfekte job? Her er manden, som bestemmer, hvordan Moët-champagne skal smage

Morgenbriefing: Byggeriet på vej ned i gear, kæmpeunderskud i bagerkæde

Fætter BR-leverandører retter skarp kritik af kuratorer: Vi mangler momsmillioner - fatalt for en virksomhed af vores størrelse

Bankinvest: Handelskrig er blevet til tech krig - investorer fortsat nervøse

Investor Live: Grøn start for aktierne