Aktier i Europa: Blandede takter i fortsat handelsoptimistisk marked
Liu He og Donald Trump.
Foto: Jonathan Ernst / Reuters / Ritzau Scanpix
Penge Af
De største aktieindeks i Europa stritter lidt i begge retninger fredag middag, hvor udsvingene dog generelt er marginale.

Markedet er stadig præget af optimisme omkring handelsforhandlingerne mellem USA og Kina, men meget af glæden er omvendt også allerede priset ind i markedet.

Status for de seneste to uger, hvor optimismen igen har bredt sig, er dog pæne stigninger. Eksempelvis er det brede paneuropæiske Stoxx 600-indeks - med en marginal stigning fredag - steget med 3,2 pct. over de seneste to uger.

Fredag stiger det britiske FTSE 100-indeks i øvrigt 0,2 pct., mens DAX-indekset i Frankfurt omvendt bakker 0,1 pct., og CAC 40-indekset i Paris stiger med 0,2 pct.

Blandt vinderne er det schweiziske kemiselskab EMS Chemie, som bliver belønnet for en pæn udvikling i sit første kvartal - og forventninger om resultatvækst i 2019.

Aktien stiger med 4,7 pct. til 575,50 schweizerfranc.

Både Chr. Hansen og Novozymes, der dominerer det danske C25-indeks, er også med langt fremme i Stoxx 600-indekset.

I bunden roder finske UPM-Kymmene, der laver papir, rundt.

Selskabet har i denne uge løftet sløret for en produktionsnedskæring i Tyskland, der kommer til at koste 160 job og 30 mio. euro i restruktureringsomkostninger, der bogføres i andet kvartal.

Aktien falder med 4,7 pct. til 26,91 euro på børsen i Helsinki.

/ritzau/FINANS

NY SÆSON Gå til bords med Børsens gastronomiredaktør, når han bryder brød med kokke, vinfolk, restauratører og andre fagfolk til en snak om både deres egen og andres mad og vin. Det bliver appetitvækkende og nørdet. Men ikke kedeligt.

AFSNIT 16: Redzepi har for længst opnået verdensberømmelse for såvel restauranten, sig selv og den danske gastronomi, og for første gang siden Nomas åbning i 2004 har stjernekokken fået fuld kontrol over virksomheden. En virksomhed, som i dag er noget helt andet, end det Redzepi stævnede ud for at skabe.

Førstepladsen på The Worlds 50 Best Restaurants-listen cementerede Nomas globale kultstatus, og selvom førstepladsen gled Noma af hænde og en nedtur begyndte, så vendte Noma i 2019 tilbage på listen helt oppe blandt de øverste placeringer.

Men hvordan sørger Redzepi for, at hans stab fortsat innoverer og leverer den ypperste gastronomiske oplevelse for gæsterne? En del af svaret ligger i de otte ansatte, som udelukkende er ansat til at finde på nyt i test- og fermenteringskøkkenet.

Abonnér:
   

Ledelse


Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


Usikre lån hitter stadig i storbyerne: "Hvis renten stiger, er det et problem"

I 1979 var inflationen 15 pct - men så blev Paul Volcker centralbankchef

Citi sætter tocifret afkastestimat på britiske aktier, men advarer om at jage dem

Bestyrelsesforkvinde: "Kom så Danmark. Kvinder kan godt lede en bank"

Lars Tvede: Iværksættermantraet "move fast and break things" duer vist ikke for biler. Men alligevel vil bilmarkedet snart udvikle sig vildt

Ugen der kommer: Skæbneuge for advokat sigtet for skattefusk for trecifret millionbeløb

Hvert kvartal kører Jakob Riis 12 timer med ambulancefolkene for at sikre, at topledelsens beslutninger matcher Falck-medarbejderne i frontlinjen

Peugeot 504 Coupé V6: "Man føler næsten, man er med i en gammel fransk film"

Liv, håb og krydderier