Aktietendens: Blikket rettes mod Pandora efter direktørexit
Pandora siger farvel til sin driftsdirektør efter bare otte måneder.
Foto: Christian Liliendahl/Ritzau Scanpix
Penge Af
En overraskende direktørexit kan give Pandora en hovedrolle på det danske aktiemarked onsdag, hvor der også vil være fokus på Chr. Hansen, der kommer med regnskab for andet kvartal. Generelt kan investorerne i øvrigt glæde sig over, at aktiemarkedet er præget milde vinde.

Financial Times beretter nemlig om fremskridt i handelsforhandlingerne mellem USA og Kina, og det har givet kursstigninger i Asien, som ventes at forplante sig til Europa fra morgenstunden. I Tyskland stiger DAX-futuren med 0,7 pct.

PANDORAS DRIFTSDIREKTØR STOPPER

Uro om Pandora kan dog skabe svingninger for smykkekoncernen fra morgenstunden. Selskabets driftsdirektør, Jeremy Schwartz, forlader posten efter bare otte måneder i stolen og kun halvanden måned, efter at Pandora har fundet sig en ny administrerende direktør.

  - Jeg tror, aktiemarkedet begræder det her. Og det kunne sagtens presse aktien, siger analytiker i Sydbank Søren Løntoft Hansen.

- Først ansætter man en driftsdirektør som sammen med finansdirektør Anders Boyer udgør ledelsesteamet. Så annoncerer man en ny administrerende direktør - og halvanden måned senere siger driftsdirektøren op. Der er der nogen, der ikke har været helt klar i spyttet omkring ansvarsområder og arbejdsdeling, lyder det videre fra Sydbank-analytikeren.

Hos Nordnet mener investeringsøkonom Per Hansen ikke, at man ikke bør lægge særligt meget i meddelelsen.

- Bag skilsmissen i toppen af Pandora gemmer der sig givetvis væsentlig mindre drama, end man umiddelbart kunne få indtrykket af. Det handler nok mere om personlige ambitioner og måske manglende forventningsafstemning, end at investorerne skal tolke noget ud af meddelelsen, skriver Per Hansen i en kommentar.

Tirsdag faldt Pandora mest af alle C25-selskaber og lukkede 5,6 pct. lavere i 299,90 kr. Carnegie var tirsdag ude med en kritisk analyse af selskabet.

FOKUS PÅ CHR HANSENS ORGANISKE VÆKST

Chr. Hansen er tirsdagens helt store programsatte begivenhed.

Ifølge analytiker hos Berenberg James Targett vil fokus være på den organiske vækst, herunder især inden for kulturer og enzymer og Bioprotection. Endelig vil der være fokus på, om marginen er løftet fra første kvartal. Konsensus for den organiske vækst og EBIT-marginen er henholdsvis 10,3 pct. og 28,1 pct., ifølge estimater indsamlet af Chr. Hansen selv.

Tirsdag steg Chr. Hansen med 0,6 pct. t il 685,80 kr. op til regnskabet.

Også C25-indekset steg tirsdag og lukkede i det højeste niveau siden september efter en stigning på 0,7 pct. til 1147,00.

DSV havde igen kursmæssig medvind efter mandagens køb af Panalpina. Efter tre dages pæne kursstigninger vil aktien givetvis stadig være i fokus. Tirsdag steg DSV 5,7 pct. til 586,40 kr.

HÆVET KURSMÅL FOR TRYG

Finanshuset ABG Sundal Collier har hævet kursmålet for Tryg til til 190 kr. fra 175 kr., fremgår det af Bloomberg News. Anbefalingen er uændret "hold". Tryg sluttede tirsdag tæt op ad det nye kursmål efter en stigning på 2 pct. til 187,80 kr.

Uden for C25 har Nilfisk nu afsluttet den strategiske gennemgang af den del af selskabets forretning, som beskæftiger sig med forbrugerrelaterede produkter. Konklusionen er, at Nilfisk er den bedste ejer, og at selskabet derfor vil fortsætte med at fokusere på at optimere forretningen for forbrugerprodukter. Tirsdag steg aktien med 5,2 pct. til 282 kr.

/ritzau/FINANS

Få dagens vigtigste mail og start dagen på et oplyst grundlag. Tilmeld dig til nyhedsbrevet Børsen Morgenbriefing i boksen herunder

Børsen Morgenbriefing samler de vigtigste historier om erhverv, økonomi og aktier, så du på få minutter kan få et overblik over, hvad der er værd at vide.
Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerByggestandarder kan booste dansk eksport

Annoncørbetalt
indhold af Dansk Standard

Forsiden lige nu


Henrik Lind og Lego-familie satser formue i ny milliardfond

EU-præsident anbefaler en udskydelse af brexit - intet behov for topmøde

Flertal i det britiske parlament stemmer for Boris Johnsons brexitaftale - men afviser hans stramme tidsplan

Nordisk tv-fusion til milliarder

Afstemning i det britiske Underhus ca. klokken 20: Er der for første gang et flertal for en brexitaftale?

Simon Emil Ammitzbøll-Bille forlader Liberal Alliance: "Elastikken holdt ikke længere så at sige"

Mindre kursfald på andendagen for Tevas milliardforlig

LA-leder begræder partiprofils farvel: Kan ikke se uenigheden

Radio24syv taber udbud om at drive DAB-radio