Aktieåbning: Positiv start trods fald i Lundbeck efter udbytte
Lundbecks bestyrelsesformand Lars Rasmussen.
Foto: Ólafur Steinar Gestsson/Ritzau Scanpix
Penge Af
Det danske aktiemarked er onsdag morgen i halvpænt positivt humør.

Bang & Olufsen er stadig i rampelyset efter tirsdagens nedjustering og bratte kursfald, men også GN og Demant holdes der øje med. Begge selskaber deltager i den store AAA-messe for høreapparater i amerikanske Columbus, Ohio.

Generelt er der positive takter i Europa, hvilket er godt hjulpet af en positiv tendens i USA tirsdag aften, mens markederne i Asien onsdag har haft en uens udvikling.

Det danske eliteindeks ligger efter et kvarters handel 0,2 pct. højere i 1124,5.

Øverst ligger Pandora med en stigning på 2 pct. til 311 kr. og Ambu med en stigning på 1,6 pct. til 176,40 kr. Sydbank stiger det samme til 136,10. Fælles for trekløveret er, at det sker uden selskabsspecifikt nyt.

Vestas har ifølge selskabet Mercury fået en aftale om levering af 119 MW vindmøller til New Zealand. Der er tale om en såkaldt EPC-kontrakt inklusive en lang serviceaftale. Opførelsen begynder efter sommer. Vestas steg 1,4 pct. tirsdag og stiger onsdag 1 pct. til 549,80 kr.

Høreapparater i fokus

Demant er i fuld gang med at rulle sit seneste topprodukt inden for høreapparater ud - det såkaldte Oticon Opn S - der officielt blev præsenteret i forbindelse med årsregnskabet for 2018 i midten af februar. Netop Oticon Opn S ventes at stjæle noget af rampelyset ved American Academy of Audiologys messe i USA i denne uge.

Et andet højdepunkt ved årets messe i Columbus bliver kommentarerne fra WS Audiology, der er det samlede selskab efter fusionen mellem danske Widex og Sivantos, som er det tidligere Siemens Audiology.

GN stiger 0,6 pct. til 319,80 kr. Demant stiger 0,7 pct. til 207,40 kr.

Bang & Olufsen falder 0,3 pct. til 59,80 kr. efter tirsdagens markante fald på over 26 pct. Onsdag optager selskabet en del spalteplads i medierne. I Jyllands-Posten vurderer professor i strategi og innovation fra CBS Thomas Ritter, at Bang & Olufsen på et tidspunkt er nødt til at skære fjernsynssegmentet fra, da dette segment repræsenterer en helt anden forretningsmodel end Play-produkterne.

Ikke direkte udbytte i Jyske

Jyske Bank stiger 1 pct. til 248,70 kr. På tirsdagens generalforsamling blev en aktionærs forslag om at starte et aktietilbagekøb vedtaget, mens det kontante udbytte blev droppet.

Nordnets investeringsøkonom Per Hansen kalder beslutningen for "bemærkelsesværdig" og "ikke hverdagskost".

Onsdag falder Chr. Hansen 1,9 pct. til 675,80 kr. Norske DNB har sænket sin anbefaling af aktien til "sælg" fra "hold", mens kursmålet på 670 kr. fastholdes. Chr. Hansen offentliggør regnskab for andet kvartal af 2018/19 onsdag den 3. april.

Udbytte trækker ned

Der fragår onsdag udbytte på 12 kr. i Lundbeck. Aktien falder 8,60 kr. til 285,50 kr. Der fragår også udbytte i Lollands Bank, der udbetaler 10 kr. Lollands Bank falder netop 9 kr. til 316 kr. I DFDS fragår der 4 kr. i udbytte. Aktien falder 2,4 kr. til 283,60 kr.

/ritzau/FINANS

Savner du faglig inspiration i din indbakke? Modtag en mail fra chefredaktør Niels Lunde en gang om ugen og få et konstruktivt blik på ledelse og dansk erhvervsliv. Tilmeld dig til Niels Lundes nyhedsbrev i boksen herunder


Ledelse


Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


Nyt børsflop: Markedet for danske noteringer er dødt

Aktieluk i USA: S&P 500 igen i rekord - men holdt nede af Cisco og Apple

Helle Ib: Sjældent en statsminister sidder så sikkert i sadlen

Rangvid: Tysk showstopper for bankunion

Udflytning forringer vismænds klimaarbejde

Le Mans-film lykkes med at gengive rivaliseringen mellem Ford og Ferrari

Powell: USA's økonomi er en stjerne - opsvinget vil fortsætte

Her er den bedste og værste bankapp ifølge brugerne

Fransk kommissærkandidat klarede skærene - Ungarns kandidat skal svare på flere spørgsmål