Aktier i USA: Flirter med fremgang efter to sure dage
Kinas præsident Xi Jinping og USA's præsident Donald Trump.
Foto: Damir Sagolj/Reuters/Ritzau Scanpix
Penge Af
Efter et par sure handelsdage trækker de amerikanske aktiemarkeder i optimistisk grøn retning frem mod åbningen af tirsdagens handel.

Handlen med futures på de tre store aktieindeks, S&P 500, Dow Jones og Nasdaq ligger med plusser omkring 0,5 pct. godt halvanden time før handelsstart, efter fald på godt 2 pct. for S&P 500 over de seneste to dage.

Skuffende nøgletal fra Europa og USA har sammen med bløde meldinger fra den amerikanske centralbank, Federal Reserve, i sidste uge været med til at trykke stemningen i markedet og skabe nervøsitet for den globale økonomiske vækst.

Og nu ventes det ifølge Reuters, at Federal Reserve vil sænke sin toneangivende rente allerede til september.

Opmærksomheden i markedet drejer sig nu mod handelsforhandlingerne mellem USA og Kina, hvor næste kapitel skrives torsdag, når amerikanske forhandlere rejser til Beijing for at forhandle på topplan.

Det selskabsspecifikke fokus retter sig før åbningen mod Apple, der har offentliggjort lanceringen af en video-streaming-tjeneste, en spil-portal og et kreditkort. Planerne imponerede ikke investorerne mandag, da aktien tabte 1,2 pct., men tirsdag løftes aktien 1,4 pct. i formarkedet.

Det gør til gengæld Boeing, der har lovet at tilbyde køberne af selskabets 737 MAX-fly gratis opdatering af software. I formarkedet handles flyaktien med et plus på 1,2 pct.

Yderligere inspiration kan markedsdeltagerne hente i eftermiddagens amerikanske nøgletal.

De omfatter tal for påbegyndt boligbyggeri og byggetilladelser, hvor der ventes fald på henholdsvis 1,6 pct. og 0,9 pct. på månedsbasis for februar. Senere tirsdag kommer der tal for forbrugertilliden i marts, og her ventes der ifølge Bloomberg News en stigning til indeks 132,5 fra 131,4 måneden før.

/ritzau/FINANS

Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


Tag på luksuriøse togture

Kronik: Jeg gik ind i politik for at føre ny energi til Europa!

Macron inviterer til sjældent pressemøde efter aflyst tale

Brødre bag Netflix-hitserien Stranger Things skal for retten for plagiat

Justitsministerium afviser at udlevere fuld Mueller-rapport

USA's demokrater vil have hele Mueller-rapporten offentliggjort

De store prisstigninger i København er sat på hold: "Euforien har lagt sig"

Dansk opfindelse kan begrænse forbrug af sprøjtegift