Før markedet åbner: B&O står til kurssmæk efter ny nedjustering
B&O nedjusterer forventningerne til 2018/19 yderligere.
Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix/Arkiv
Penge Af
Bang & Olufsen (B&O) kommer i fokus fra åbningen på det danske aktiemarked tirsdag, efter at en skuffende salgsudvikling i tredje kvartal af regnskabsåret 2018/19 har udløst endnu en nedjustering fra Struer-virksomheden.

I en meddelelse udsendt natten til tirsdag nedjusterer B&O forventningerne til omsætningen i 2018/19 med 10 pct., og EBIT-marginen ventes nu kun at lande på omkring 4-5 pct. mod en tidligere forventning på 7-9 pct.

Samtidig har B&O valgt at stoppe sit igangværende aktietilbagekøbsprogram.

Tilbage i december nedjusterede B&O ligeledes forventningerne, hvilket investorerne reagerede meget heftigt på, og tirsdag går aktien formentlig en meget hård dag i møde.

"I forbindelse med decembernedjusteringen faldt aktien med mere end 30 pct. Så galt går det næppe i dag, men selv om aktien er faldet, bliver det ikke en god dag for B&O-investorerne," skriver investeringsøkonom Per Hansen fra Nordnet i en kommentar.

B&O-aktien er faldet otte dage i træk og lukkede mandag 2,2 pct. lavere i 81,40 kr. mod en kurs på 140 kr. forud for nedjusteringen i december.

Overordnet set ventes aktiebørserne i Europa ellers at åbne lettere positivt op tirsdag, efter at de asiatiske markeder - med undtagelse af de kinesiske aktier - tirsdag fik revancheret noget af mandagens tab.

Den tyske DAX-future ligger tirsdag morgen 0,2 pct. højere, og de amerikanske aktiefutures peger op med 0,1-0,2 pct., efter at markederne på Wall Street mandag lukkede tæt på uændret.

Herhjemme indledte C25-indekset mandag ugens handel med et fald på 0,6 pct. til 1112,4.

Nej tak til købstilbud

Ud over B&O vil der tirsdag komme fokus på Danske Andelskassers Bank (DAB) og Spar Nord, efter at DAB har takket nej til Spar Nords købstilbud, da bankens bestyrelse finder tilbuddet for lavt.

Samtidig har DAB opjusteret forventningerne til 2019 til basisindtjeningen, ligesom den har rejst godt 241 mio. kr. i en rettet emission og i den forbindelse sikret sig, at de tegnende aktionærer ikke kan sælge deres aktier i en rum tid.

DAB-aktien faldt mandag 1,21 pct. til 8,18 kr., og Spar Nord faldt 2,1 pct. til 57,40 kr.

Stribe af analysenyheder

Der er analysenyt om Carlsberg, der hos Liberum har fået hævet kursmålet til 790 kr. fra 745 kr., samtidig med at anbefalingen "hold" er gentaget. Mandag faldt Carlsbergs aktie 1,2 pct. til 809,80 kr.

Novozymes, der faldt 0,8 pct. til 313,40 kr., har endvidere fået sænket anbefalingen af JPMorgan til "undervægt" fra "neutral". Kursmålet er fortsat 275 kr.

Finanshuset Berenberg har desuden skåret sit kursmål for Demant til 195 kr. fra 210 kr., mens anbefalingen fortsat er "hold". Demant faldt 0,8 pct. til 205,20 kr.

Udenfor C25 har Zealand Pharma hævet kursmålet hos Nordea til 168 kr. fra 146 kr., uden at der pilles ved købsanbefalingen.

Mandag lukkede Zealand Pharma-aktien 3,9 pct. lavere i 114 kr. Det skete efter flere dage med kursstigninger.

Topdanmark har samtidig fået sænket anbefalingen af Mediobanca til "underperform" fra "neutral", ligesom kursmålet er skåret ned til 295 kr. fra 309 kr. Mandag lukkede Topdanmark-aktien 0,1 pct. højere i 332,60 kr.

/ritzau/FINANS

Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


Flertal af USA's finanschefer spår recession fra sommeren 2020

Klaus Riskær siger farvel til endnu en folketingskandidat

Digital scrapbog børsnoteres til værdi over 83 mia kr i New York

Eivind Kolding blev fyret i Danske Bank og kom videre: "Jeg har bestemt haft min andel af problemer"

Kim Jong-un aftaler visit i Rusland for at møde Putin

Sådan ser flyselskaber fremtidens flykabine

Trump frikendte sig selv: nu frigives Muellers rapport

Højdepunkter fra møbelmessen i Milano

Kraftigt jordskælv rammer Taiwan