USA: Rød åbning med bankaktierne i mindre optur
Foto: Richard B. Levine/Ritzau Scanpix
Penge Af
De ledende indeks på det amerikansk aktiemarkeder starter ugen med små fald hele vejen rundt.

Dermed følger mandagens udvikling fra i fredags, hvor de amerikanske aktier faldt kraftigt, da investorerne frygtede for den globale økonomiske vækst efter skuffende nøgletal fra både Europa og USA. På trods af positive IFO-tal fra Tyskland mandag formiddag, formår det ikke at rykke ret meget ved noget.

Mandag falder s&P 500-indekset med 0,2 pct., Dow Jones med 0,1 pct., og det teknologitunge Nasdaq ligger 0,4 pct. lavere end ved lukketid fredag efter de første handler.

Medvind til bankerne

Fredag faldt finansaktierne under ét med 2,8 pct. Det var fjerde dag i streg med kursfald til sektoren. Bankerne rammes af de faldende renter, hvilket er negativt for deres indtjening på ind- og udlån. Den tiårige rente faldt 15 basispoint i sidste uge.

Mandag er den stime brudt, og sektoren stiger med 0,6 pct.

Bank of America lægger 0,5 pct. til aktiekursen efter få minutters handel mod et fald på 4,2 pct. fredag, JPMorgan Chase veksler fredagens fald på 3,0 pct. med et lille plus på 0,3 pct., og både Wells Fargo og Citigroup, der faldt henholdsvis 3,1 pct. 4,6 pct. fredag, stiger med 0,8 pct.

Nike kan se frem til endnu en dag i fokus, efter EU's danske konkurrencekommissær, Margrethe Vestager, har udstedt en bøde til sportsudstyrsgiganten på 12,5 mio. euro for at bryde reglerne for salg af merchandise for fem europæiske fodboldklubber mellem 2004 og 2017. Det handler om salg af blandt andet fodboldtrøjer fra FC Barcelona, Manchester United, Juventus, Inter Milan, AS Roma og det franske fodboldforbund, skriver Reuters.

Aktien ligger uændret i de første handler mandag efter et fald fredag på 6,6 pct. i kølvandet på et skuffende regnskab for tredje kvartal 2018/19.

Glansen er gået af Tiffany

Smykkekoncernen Tiffany endte i toppen af S&P 500-indekset fredag med et plus på 3,2 pct., da regnskabet for fjerde kvartal spåede om moderat vækst i det nye regnskabsår efter nogle hårde kvartaler. Mandag falder aktien 0,6 pct.

Og så er der tilsyneladende lidt medvind til cowboytøjsproducenten Levi Strauss & Co., der steg med 31,8 pct. på første dag i sit børscomeback torsdag. Fredag var begejstringen dog aftaget en anelse, og aktien faldt 1,3 pct.

Faldet fortsætter mandag, hvor en aktie i Levi falder med 0,6 pct., få minutter efter at handlen er skudt i gang.

Er du privatinvestor, og søger du ny viden om aktiemarkedet? I Facebook-gruppen Børsens Aktienetværk forsøger vi at skabe et unikt rum for seriøs aktiedebat. Lyder det interessant? Bliv medlem af gruppen HER.Andre læser dette lige nu


Forsiden lige nu


Helle Ib: Det her kan redde Lars Løkke - Kristian Jensen har groft sagt tre muligheder nu

Aktier: Kraftige aktiekursdyk i Asien efter eskalering af handelskrig

Morgenbriefing: Aktier trykket af optrappet handelskrig, størst risiko for økonomisk tilbageslag siden finanskrisen

No deal: Boris Johnson afviser at betale brexit-regning på 39 mia pund

Det sker i dag: Ankesag mod Skat begynder

Midt i strid med USA falder Kinas yuan til det laveste i 11 år

USA og Japan er tæt på ny aftale om handel og landbrug

Løkke vil have hurtigt landsmøde for at få afklaring på Venstres ledelse: "Jeg ønsker at fortsætte som formand"

Resultatet er trykket i Lars Larsen-familiens Bolia: "Store investeringer ses selvfølgelig på bundlinjen"