Aktier: Nokia blev sendt til bunds i rødt Europa
Foto: Sergio Perez / Ritzau Scanpix
Penge Af
Der var negativ stemning på de europæiske aktiemarkeder fredag, hvor skuffende PMI-tal for eurozonen og Tyskland var med til at sætte sit præg på markederne, der ikke så ud til at bryde sig om de bløde signaler fra europæisk økonomi.

Det paneuropæiske Stoxx 600-indeks faldt fredag 1,2 pct.

I den kedelige ende af indekset landede finske Nokia med et fald på 5,1 pct. til 5,24 euro.

Selskabet fik en hård medfart på ugens sidste handelsdag efter en historie om, at telekommunikationsselskabet undersøger forhold på compliance-området i selskabet Alcatel Lucent, som blev købt i 2016.

I første omgang meldt selskabet torsdag ud, at sagen kan resultere i "potentielle kriminelle eller civile straffe, herunder sandsynligheden for monetære bøder, som kan have en væsentlig negativ indvirkning på vores forretning".

Fredag eftermiddag var tonen dog en lidt anden fra det finske selskab. Nu ventes det kun, at "straffe, som måske kan komme, vil være begrænsede og uvæsentlige", skriver Bloomberg news.

På den anden side af sundet måtte det svenske tøjfirma Wesc se selskabets aktie falde med 11,7 pct.

Wesc leverede fredag årsregnskab for 2018, som viste, at omsætningen i året tog et ordentligt dyk og landede på 34,2 mio. svenske kr. mod 82,9 mio. svenske kr. i 2017.

Selv om omsætningen var faldende, løftede Wesc bundlinjen til et knap så stort underskud som i 2017. Resultatet før skat endte på minus 2,9 mio. svenske kr. i 2018 mod 53,5 mio. svenske kr. året før.

I Frankrig lukkede CAC 40-indekset fredag med et fald på 2,0 pct., og på samme tid tabte det tyske DAX-indeks 1,6 pct. Det britiske FTSE 100-indeks endte dagen med et fald på 2,0 pct.

/ritzau/FINANS

Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


Tag på luksuriøse togture

Kronik: Jeg gik ind i politik for at føre ny energi til Europa!

Macron inviterer til sjældent pressemøde efter aflyst tale

Brødre bag Netflix-hitserien Stranger Things skal for retten for plagiat

Justitsministerium afviser at udlevere fuld Mueller-rapport

USA's demokrater vil have hele Mueller-rapporten offentliggjort

De store prisstigninger i København er sat på hold: "Euforien har lagt sig"

Dansk opfindelse kan begrænse forbrug af sprøjtegift