Penge Af
Rentefald prægede de europæiske obligationsmarkeder fredag, efter at PMI-tal fra eurozonen, Tyskland og USA skuffede.

Herhjemme faldt renten på den toneangivende tiårige danske statsobligation med udløb i 2029 med 7 basispoint til 0,06 pct.

Fredag skuffede PMI-barometeret over indkøbschefernes syn på aktiviteten i Tyskland, da indekset udviklede sig dårligere end ventet i den foreløbige opgørelse for marts.

Det overordnede indeks fra Markit og BME faldt til 51,5, hvor der var forudset 52,8 blandt økonomer ifølge Bloomberg News. I februar var indekset også på 52,8.

For servicesektoren faldt PMI'en til 54,9 fra indeks 55,3 måneden før. Der var ifølge Bloomberg News ventet en tilbagegang til 54,8.

Indekset for fremstillingsindustrien var på 44,7, hvor økonomerne regnede med indeks 48,0, efter at det landede på 47,6 i februar.

- Det er faktisk den tyske industri, som ser absolut svagest ud. Her befinder PMI-tallet sig nu på niveauer vi så, da den europæiske gældskrise rasede. Dengang satte det europæisk økonomi i stå, og det samme kan meget vel ske igen. I hvert fald ser det ud til, at den stabilisering, vi har set i konturerne af de seneste tal, ser ud til at fordampe i dag.

- Det er bekymrende set i lyset af, at europæisk og tysk økonomi allerede er i knæ, skriver Søren V. Kristensen, chefanalytiker i Sydbank, i en kommentar.

For eurozonen viste den foreløbige opgørelse for marts, at det samlede PMI-indeks landede på 51,3 mod 51,9 måneden før. Der var ifølge Bloomberg News ventet en indeksværdi på 52,0 blandt økonomerne.

Også de amerikanske indkøbschefers syn på udviklingen i servicesektoren var dårligere end ventet. Det viste den foreløbige opgørelse over PMI Service, idet den endte på indeks 54,8 i marts. Ifølge en rundspørge foretaget af Bloomberg hos økonomerne var der ventet et indeks på 55,5. Måneden før blev der rapporteret om et PMI Service-indeks på 56,0.

Udviklingen satte sig også i de amerikanske renter i løbet af dagen og har resulteret i, at rentekurven i USA er vendt rundt, således at renten på den tiårige statsobligation er lavere end renten på statsobligationen med en løbetid på tre måneder.

Det er normalt et tegn på opbremsning i økonomien og en ende for det økonomiske opsving, vurderer senioranalytiker i Danske Bank Mikael Olai Milhøj i en kommentar.

/ritzau/FINANS

Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


Splittelse hos Demokraterne efter Muellers Trump-rapport: Præsidentkandidat kræver rigsretssag

Den dag Peter Engberg blev topchef i Nykredit, meddelte han bestyrelsen, at han ville stoppe, når han fyldte 60

Kunsten at slippe væk fra skyskrabernes skygger

Reportage: I Essen mødes verdens fineste biler

Mindst 190 er dræbt ved bombemassakrer i Sri Lanka

Børn er beviset på kærlighed: Hvad bliver der af kærligheden, hvis børnene pludselig ikke er der længere?

God weekend med Adam Aamann

Tag på luksuriøse togture