Aktier i USA: Biotekselskab står til skidt start i ventet surt marked
Foto: Brian Snyder/Reuters/Ritzau Scanpix/Arkiv
Penge Af
Det peger mod en skidt torsdag for både den amerikanske medicinalvirksomhed Biogen og det generelle aktiemarked i USA, hvor futures peger mod indeksfald på mellem 0,3 og 0,4 pct.

Det følger, efter at de tre ledende indeks - S&P 500, Dow Jones og Nasdaq - onsdag lukkede blandet. Værst gik det det smalle Dow Jones-indeks, der faldt 0,6 pct., mens det it- og teknologitunge Nasdaq-indeks klarede sig bedst med en stigning på 0,1 pct..

Med til at trække den generelle stemning ned var den amerikanske centralbank, Federal Reserve, som i forlængelse af sit to dage lange rentemøde som ventet fastholdt den ledende rente.

Mere overraskende var det måske, at centralbanken nu ikke længere venter rentestigninger i indeværende år, efter at banken i december regnede med to rentestigninger i løbet af 2019.

"Powell (chef for centralbanken, red.) slog gentagne gange fast, at Fed stadig har et positivt syn på økonomien, der dog er gået mere ned i gear end tidligere ventet."

"Powell nævner i denne henseende afmatning i Kina og Europa, udviklingen på de finansielle markeder i fjerde kvartal 2018 samt uafklarede forhold i form af brexit og handelskrig som værende risici for vækstudsigterne," skriver chefstrateg Christian Mose Nielsen fra Spar Nord i en kommentar.

Blandt de amerikanske selskaber vil investorerne torsdag fokusere særligt på Biogen, som sammen med partneren Eisai har afbrudt to fase 3-studier med lægemiddelkandidaten Aducanumab til behandling af Alzheimers sygdom.

Beslutningen om at indstille fase 3-studierne sker efter anbefaling fra den uafhængige overvågningskomité, der følger studiet.

Komitéen konkluderede på baggrund af en analyse, at det var nytteløst at fortsætte, da studierne med stor sandsynlighed ikke ville nå de primære endemål. Anbefalingen om at stoppe studiet var ikke relateret til bivirkninger, understreger Biogen og Eisai i en meddelelse.

De floppede fase 3-studier kan ifølge Mizuho-analytiker Salim Syed få store konsekvenser for Biogens aktiekurs.

Analytikeren har tidligere vurderet, at aktien kan falde til bare 225-250 dollar per aktie, hvis studierne slog fejl, skriver Bloomberg News.

Onsdag lukkede Biogen i 320,59 dollar, så får Mizuho-analytikeren ret, kan aktien falde helt op mod 30 pct., hvilket netop er resultatet i den meget tidlige handel på det amerikanske formarked.

Her ligger Biogen 26,2 pct. lavere i 236,63 dollar.

Bedre ser torsdagen ud til at blive for it-giganten Apple, der blandt andet er kendt for at stå bag iPhonen og Mac-computeren. Selskabet har fået hævet sit kursmål af Citigroup til 220 dollar fra 170 dollar, og ydermere har Wedbush hævet sit kursmål for aktien til 215 dollar fra 200 dollar.

Det begejstrer investorerne, som sender Apple-aktien op med 0,9 pct. til 189,75 dollar i formarkedet.

/ritzau/FINANS

Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


Tag på luksuriøse togture

Kronik: Jeg gik ind i politik for at føre ny energi til Europa!

Macron inviterer til sjældent pressemøde efter aflyst tale

Brødre bag Netflix-hitserien Stranger Things skal for retten for plagiat

Justitsministerium afviser at udlevere fuld Mueller-rapport

USA's demokrater vil have hele Mueller-rapporten offentliggjort

De store prisstigninger i København er sat på hold: "Euforien har lagt sig"

Dansk opfindelse kan begrænse forbrug af sprøjtegift