Penge Af
De amerikanske renter steg ganske let tirsdag inden onsdagens rentemelding fra den amerikanske centralbank, Federal Reserve, selv om de amerikanske aktier i løbet af dagen vendte fra plus til minus.

Renten på den toneangivende tiårige amerikanske statsobligation steg 1 basispoint til 2,62 pct. Det var samtidig også en enkelt tak over niveauet, da det danske obligationsmarked lukkede. I løbet af tirsdagen svingede den tiårige rente mellem 2,59 og 2,63 pct.

Renten på den kortere toårige amerikanske statsobligation steg samtidig med 2 basispunkter til 2,47 pct.

- Tirsdagens udvikling lægger jeg ikke så meget i. Markedet er afventende. Investorer vil se, hvad der sker onsdag, når Federal Reserve kommer med sin rentemelding, siger Lars Skovgaard Andersen, der er seniorstrateg i Danske Bank.

Federal Reserve kommer onsdag aften med rentemeldingen, og i markedet er forventningen meget klart, at renten fastholdes i intervallet 2,25 til 2,50 pct. Derfor vil fokus være på bankens syn på økonomien, på rentebanen for resten af 2019 og på dens igangværende kvantitative stramninger, da banken er ved at reducere sin enorme obligationsbeholdning.

Tirsdagens små rentestigninger kom, selv om de amerikanske aktier vendte rundt i løbet af dagen fra et plus på 0,7 pct. til et marginalt minus for S&P 500-indekset, da Bloomberg News skrev, at de kinesiske forhandlere i handelsdialogen med USA nu trækker i land på flere løfter, fordi USA ikke vil love at fjerne eksisterende toldsatser på kinesiske varer.

- Hvis investorerne reelt var bange for, at det er så skidt med forhandlingerne mellem Kina og USA, så ville renterne nok falde denne tirsdag og ikke stige let, betoner Lars Skovgaard Andersen dog.

På nøgletalsfronten var der tirsdag også lidt at forholde sig til. De amerikanske fabriksordrer steg i januar med 0,1 pct. Udviklingen var lavere end ventet, da økonomerne ifølge Bloomberg News havde regnet med en stigning på 0,3 pct.

Den amerikanske ordreindgang på varige forbrugsgoder steg desuden med 0,3 pct. på månedsbasis i januar. Det var også en lille skuffelse, da økonomerne ifølge Bloomberg News havde forudset stigning på 0,4 pct.

/ritzau/FINANS

Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


Tag på luksuriøse togture

Kronik: Jeg gik ind i politik for at føre ny energi til Europa!

Macron inviterer til sjældent pressemøde efter aflyst tale

Brødre bag Netflix-hitserien Stranger Things skal for retten for plagiat

Justitsministerium afviser at udlevere fuld Mueller-rapport

USA's demokrater vil have hele Mueller-rapporten offentliggjort

De store prisstigninger i København er sat på hold: "Euforien har lagt sig"

Dansk opfindelse kan begrænse forbrug af sprøjtegift