Aktier i USA: Stigninger skudt ned af handelsbekymring
Foto: Johannes Eisele / Ritzau Scanpix
Penge Af
De amerikanske aktiemarkeder vekslede tirsdag stigninger til mindre kursfald, mens investorerne så frem mod ugens store begivenhed, som er rentemødet i den amerikanske centralbank.

Det brede S&P 500-indeks var i tidlig handel i plus med 0,7 pct., men endte med et marginalt minus, mens Dow Jones-indekset faldt 0,1 pct. Teknologitunge Nasdaq steg dog 0,1 pct.

FED I FOKUS

Markedet indledte tirsdagen med solide plusser, men en artikel fra Bloomberg News om, at Kina trækker sig fra tidligere løfter i handelsforhandlingerne, fordi USA i sin tur ikke har lovet at fjerne eksisterende toldsatser på kinesiske varer, kastede grus i maskineriet.

- Håbet om en handelsaftale og den lempelige centralbank har løftet markedet. Så kommer der de her artikler om udfordringer med forhandlingerne, og så sætter aktierne sig lidt. Sådan vil det være i en periode nu, siger Lars Skovgaard Andersen, seniorstrateg i Danske Bank.

- Vi er kommet meget langt på håbet, og vi er i denne fase, hvor der skal leveres, og hvor de sidste søm skal slås i en aftale. Og så er markedet sårbart over for de her historier.

Den amerikanske centralbank, Federal Reserve, holder tirsdag og onsdag rentemøde, og investorerne ser frem til rentemeldingen onsdag aften. Her er der klippefast tro i markedet på en uændret rente, men bankchefernes indikation omkring kommende rentestigninger vil i stedet tiltrække sig opmærksomheden.

- Federal Reserve vil sikkert være super dueagtig. Centralbanken kan næsten ikke overraske på den dueagtige side, men skal fastholde momentum. Hvis den dog bliver for dueagtige nu, så vil det ramme negativt. Federal Reserve kan ikke pludselig sige, at det ser ud ad h til derude, for det ville skræmme investorerne, lyder det fra Danske Banks seniorstrateg.

SUNDHED I TOP

Sundhedsaktierne klarede sig tirsdag bedst med et plus på 0,8 pct., mens cyklisk forbrug fulgte lige efter med en fremgang på 0,5 pct., trukket af fremgang til Amazon på 1,4 pct. og til byggekæden Lowe's på 1,5 pct.

Den vigtige it-sektor, som udgør cirka 21 pct. af S&P 500-indekset, vandt desuden frem med 0,2 pct.

I bunden af sektorerne var det de defensive forsyningsaktier, som faldt med 1,2 pct., mens finanssektoren faldt for første gang på syv handelsdage - med 0,8 pct.

Blandt de store selskabsnavne var der tirsdag comeback til Facebook, som vandt 0,7 pct. Aktien i det sociale medie fik mandag et minus på 3,3 pct., efter at selskabet er kommet i kritisk fokus efter weekendens tragiske massakre på to moskeer i New Zealand, som gerningsmanden livestramede på Facebook.

Apple faldt derimod med 1,1 pct., mens Microsoft steg 0,1 pct. Dermed blev der sat punktum for syv dage med fremgang til Apple, mens Microsoft med ny rekordkurs nåede op på otte plusdage.

NY CHIP-FREMGANG

Undergruppen af halvlederaktier steg 1,3 pct. tirsdag. Den fremgang var ført an af plusser til Nvidia og Advaced Micro Devices (AMD) på henholdsvis 4,0 pct. og 11,8 pct. AMD var tirsdagens mest stigende i S&P 500.

Chips til at drive gaming-servere er det nye hotte for halvlederaktierne efter sidste års kollaps i kryptovalutaerne, hvor chips til servere, der beregner nye kryptoenheder, især var med til at løfte efterspørgslen hos selskaber som Nvidia. Og AMD har vundet en aftale med Googles kommende gaming-platform, Stadia, som blev præsenteret tirsdag, hvilket ifølge investeringsbanken Morgan Stanley vidner om, at AMD har en "betydelig mulighed" inden for feltet.

Blandt aktierne i bunden af S&P 500 faldt Fox med 3,3 pct. Aktien gik tirsdag tilbage, da 21st Century Fox' aktiver blev splittet ud og salget af dem til Disney gennemført. Den fortsættende Fox-aktie vil fra nu af ikke være fokuseret på produktion og distribution af underholdning, men i stedet på produktion af nyheds- og sports-tv gennem Fox Broadcasting, 28 Fox tv-stationer, Fox News og Fox Sports.

/ritzau/FINANS

Gå ikke glip af dagens vigtigste mail

Få et komprimeret overblik over hvad der er værd at vide. Hver morgen. Direkte i din mailboks. Du kan selv vælge om du vil læse eller lytte til Børsen Morgenbriefing. Meld dig til herunder.

Andre læser dette lige nu


Forsiden lige nu


Pandora-aktie i stort kurshop efter regnskab

Politikere provokeret af kviklånsfirmaer: Nu er flertal klar til at sætte loft over renten

Jyske Bank i stor ledelsesrokade

Jyske Bank indfører negative renter for velhavende privatkunder

Analytiker efter positivt regnskab: "Pandora vil outpeforme markedet"

Jyske Bank-aktie danser på stedet efter rentenyhed og større rokade

BMW forener nyt og gammelt med jubilæumsmotorcykel

Analytiker: Jyske Bank tjener stadig godt med penge - men aktien vil åbne fladt

Pandoras salg og indtjening fortsætter med at dykke - fastholder forventningerne