Aktier i USA: Stigninger skudt ned af handelsbekymring
Foto: Johannes Eisele / Ritzau Scanpix
Penge Af
De amerikanske aktiemarkeder vekslede tirsdag stigninger til mindre kursfald, mens investorerne så frem mod ugens store begivenhed, som er rentemødet i den amerikanske centralbank.

Det brede S&P 500-indeks var i tidlig handel i plus med 0,7 pct., men endte med et marginalt minus, mens Dow Jones-indekset faldt 0,1 pct. Teknologitunge Nasdaq steg dog 0,1 pct.

FED I FOKUS

Markedet indledte tirsdagen med solide plusser, men en artikel fra Bloomberg News om, at Kina trækker sig fra tidligere løfter i handelsforhandlingerne, fordi USA i sin tur ikke har lovet at fjerne eksisterende toldsatser på kinesiske varer, kastede grus i maskineriet.

- Håbet om en handelsaftale og den lempelige centralbank har løftet markedet. Så kommer der de her artikler om udfordringer med forhandlingerne, og så sætter aktierne sig lidt. Sådan vil det være i en periode nu, siger Lars Skovgaard Andersen, seniorstrateg i Danske Bank.

- Vi er kommet meget langt på håbet, og vi er i denne fase, hvor der skal leveres, og hvor de sidste søm skal slås i en aftale. Og så er markedet sårbart over for de her historier.

Den amerikanske centralbank, Federal Reserve, holder tirsdag og onsdag rentemøde, og investorerne ser frem til rentemeldingen onsdag aften. Her er der klippefast tro i markedet på en uændret rente, men bankchefernes indikation omkring kommende rentestigninger vil i stedet tiltrække sig opmærksomheden.

- Federal Reserve vil sikkert være super dueagtig. Centralbanken kan næsten ikke overraske på den dueagtige side, men skal fastholde momentum. Hvis den dog bliver for dueagtige nu, så vil det ramme negativt. Federal Reserve kan ikke pludselig sige, at det ser ud ad h til derude, for det ville skræmme investorerne, lyder det fra Danske Banks seniorstrateg.

SUNDHED I TOP

Sundhedsaktierne klarede sig tirsdag bedst med et plus på 0,8 pct., mens cyklisk forbrug fulgte lige efter med en fremgang på 0,5 pct., trukket af fremgang til Amazon på 1,4 pct. og til byggekæden Lowe's på 1,5 pct.

Den vigtige it-sektor, som udgør cirka 21 pct. af S&P 500-indekset, vandt desuden frem med 0,2 pct.

I bunden af sektorerne var det de defensive forsyningsaktier, som faldt med 1,2 pct., mens finanssektoren faldt for første gang på syv handelsdage - med 0,8 pct.

Blandt de store selskabsnavne var der tirsdag comeback til Facebook, som vandt 0,7 pct. Aktien i det sociale medie fik mandag et minus på 3,3 pct., efter at selskabet er kommet i kritisk fokus efter weekendens tragiske massakre på to moskeer i New Zealand, som gerningsmanden livestramede på Facebook.

Apple faldt derimod med 1,1 pct., mens Microsoft steg 0,1 pct. Dermed blev der sat punktum for syv dage med fremgang til Apple, mens Microsoft med ny rekordkurs nåede op på otte plusdage.

NY CHIP-FREMGANG

Undergruppen af halvlederaktier steg 1,3 pct. tirsdag. Den fremgang var ført an af plusser til Nvidia og Advaced Micro Devices (AMD) på henholdsvis 4,0 pct. og 11,8 pct. AMD var tirsdagens mest stigende i S&P 500.

Chips til at drive gaming-servere er det nye hotte for halvlederaktierne efter sidste års kollaps i kryptovalutaerne, hvor chips til servere, der beregner nye kryptoenheder, især var med til at løfte efterspørgslen hos selskaber som Nvidia. Og AMD har vundet en aftale med Googles kommende gaming-platform, Stadia, som blev præsenteret tirsdag, hvilket ifølge investeringsbanken Morgan Stanley vidner om, at AMD har en "betydelig mulighed" inden for feltet.

Blandt aktierne i bunden af S&P 500 faldt Fox med 3,3 pct. Aktien gik tirsdag tilbage, da 21st Century Fox' aktiver blev splittet ud og salget af dem til Disney gennemført. Den fortsættende Fox-aktie vil fra nu af ikke være fokuseret på produktion og distribution af underholdning, men i stedet på produktion af nyheds- og sports-tv gennem Fox Broadcasting, 28 Fox tv-stationer, Fox News og Fox Sports.

/ritzau/FINANS

Din medarbejder vil hellere have dig fyret - end selv at få mere i løn

Omverdens krav og forventninger til ledere er ved at ændre sig dramatisk og har resulteret i en reel ledelseskrise. Hvis ledere skal holde på dygtige medarbejdere og rekruttere talenter, så kræves der noget helt andet af en moderne leder.

Det fortæller Rasmus Hougaard, der har skrevet bogen "The mind of the leader", der bygger på research blandt 35.000 ledere verden over. Du kan møde Rasmus Hougaard og mange andre inspirerende og vidende personer indenfor ledelse til Børsens Ledelseskonference d. 30. september. Her får du gode råd til at styrke dine egne lederevner. Meld dig til her.

Andre læser dette lige nu


Forsiden lige nu


Sværere at forhandle pris: "Vi skal helt tilbage til starten af 2007 for at finde afslag, der er lige så lave som i dag"

Bombeskader på saudisk oliegigant ser værre ud end ventet: Kan holde olieprisen oppe

Storaktionær sælger ud i Zalando: Aktien bankes ned med 9 pct

Speas nærmer sig afvikling - venter udlodning af 950 kr pr aktie

I dag begynder en sag i den britiske Højesteret med store konsekvenser for brexit: Skal parlamentet tilbage på arbejde?

Aktiestatus: Demant i bund på it-problemer mens Novo sendes i top

Swedbank erkender alvorlige brister i hvidvaskkontrol: "Visse brister fremstår stadig"

Chemometec-direktør om rekordregnskab: Vi gør alt for at jagte de rigtige kunder

Hollywood-leverandør rejser millioner hos Pandora-stiftere og robotmillionær: "Nu skal vi virkelig ud og indtage det globale marked"