Penge Af
Efter seks dage med plusser til finanssektoren i S&P 500-indekset er der tirsdag lagt op til en stigningspause med et fald på 0,3 pct. Aktierne i sektoren var ellers steget med mere end 4 pct. gennem de foregående seks handelsdage op til denne uges rentemøde i den amerikanske centralbank. KBW Bank-indekset er samtidig gået op syv dage i træk, hvilket er den bedste række siden oktober 2016.

Bankerne nyder normalt godt af stigende renter, da det hjælper dem til at udvide rentemarginalen, så indtjeningen på forskellen i indlånsrenten og udlånsrenten bliver større. Sidste år vendte det billede dog rundt, da tal begyndte at vise, at bankerne i USA måtte betale mere for indskud.

Derfor vil det være godt for bankerne, hvis den amerikanske centralbank med sin rentemelding onsdag indikerer en fortsat "tålmodig" position i forhold til renten og eventuelle forhøjelser, hvis det kombineres med en optimistisk tone vedrørende den økonomiske vækst i USA, skriver Bloomberg News.

Trods fremgangen for finansaktierne den seneste uges tid, så halter sektoren fortsat efter der generelle marked. Gennem det seneste år, er finansaktierne faldet med 6,4 pct., mens S&P 500 overordnet er steget med 4,7 pct.

/ritzau/FINANS

Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


Tag på luksuriøse togture

Kronik: Jeg gik ind i politik for at føre ny energi til Europa!

Macron inviterer til sjældent pressemøde efter aflyst tale

Brødre bag Netflix-hitserien Stranger Things skal for retten for plagiat

Justitsministerium afviser at udlevere fuld Mueller-rapport

USA's demokrater vil have hele Mueller-rapporten offentliggjort

De store prisstigninger i København er sat på hold: "Euforien har lagt sig"

Dansk opfindelse kan begrænse forbrug af sprøjtegift