Aktier i USA: Mere fremgang inden ugens rentemøde
Foto: Johannes Eisele / Ritzau Scanpix
Penge Af
De amerikanske aktiemarkeder stiger igen tirsdag, trukket af cyklisk forbrug og sundhed, mens investorerne ser frem mod ugens store begivenhed, som er rentemødet i den amerikanske centralbank.

Det brede amerikanske aktiemarked, målt på S&P 500-indekset, stiger kl. 13:00, lokaltid i New York, med 0,4 pct., mens Dow Jones-indekset vinder 0,3 pct. Teknologitunge Nasdaq går desuden op med 0,4 pct.

FED i fokus

Den amerikanske centralbank, Federal Reserve, holder tirsdag og onsdag rentemøde, og investorerne ser frem til rentemeldingen onsdag aften. Her er der klippefast tro i markedet på en uændret rente, men bankchefernes indikation omkring kommende rentestigninger og dens igangværende kvantitative stramninger vil i stedet tiltrække sig opmærksomheden.

Handelen med fed funds futures indikerer mindre end 1 pct. sandsynlighed for en renteforhøjelse på nogen af de næste otte rentemøder det kommende års tid, men centralbankens seneste kvartalsindikation i december pegede mod to renteforhøjelser her i 2019. Hvis indikationen er den samme onsdag aften, så vil der være lagt op til stor markedsuro.

- Der er indregnet meget på, at Fed fortsat vil være dueagtig. Hvis de kommer ud og siger, at de venter en renteforhøjelse i år, og at de stadig vil være dataafhængige, så vil det i det store hele være positivt for markederne, siger Shannon Saccocia, investeringschef hos Boston Private, til The Wall Street Journal.

Sundhed i top

Aktierne inden for cyklisk forbrug klarer sig bedst med et plus på 0,9 pct., trukket af fremgang til Amazon på 1,9 pct. og plusser til byggekæderne Home Depot og Lowe's på henholdsvis 0,7 og 1,9 pct.

Sundhedsaktierne følger lige efter med en fremgang på 0,7 pct., mens energi fortsætter den positive tendens fra mandag med at stige 0,3 pct. Den vigtige it-sektor, som udgør cirka 21 pct. af S&P 500-indekset, vinder frem med 0,1 pct.

I bunden af sektorerne er det de defensive forsyningsaktier, som falder med 1,3 pct.

Blandt de store selskabsnavne er der tirsdag comeback til Facebook, som vinder 1,3 pct. Aktien i det sociale medie fik mandag et minus på 3,3 pct., efter at selskabet er kommet i kritisk fokus i kølvandet af weekendens tragiske massakre på to moskeer i New Zealand, som gerningsmanden livestramede på Facebook.

Apple falder med 0,2 pct., mens Microsoft stiger med 0,1 pct. Det er syvende dag i træk med plus til Microsoft, og der er derfor lagt op til den tredje lukkerekord på stribe til softwareselskabet, der for tiden er verdens mest værdifulde børsnoterede selskab med 903 mia. dollar.

Ny chip-fremgang

Undergruppen af halvlederaktier stiger også 0,9 pct. tirsdag. Den fremgang er ført an af plusser til Nvidia og Broadcom på henholdsvis 4,3 og 1,9 pct. Bedst går det dog for AMD, som stiger 6,3 pct. - mest af alle i S&P 500.

Chips til at drive gaming-servere er det nye hotte for halvlederaktierne efter sidste års kollaps i kryptovalutaerne, hvor chips til servere, der beregner nye kryptoenheder, især var med til at løfte efterspørgslen hos selskaber som Nvidia. Og AMD har netop vundet en aftale med Google Gaming, hvilket ifølge investeringsbanken Morgan Stanley vidner om, at AMD har en "betydelig mulighed" inden for feltet.

I bunden af S&P 500 falder 21st Century Fox med 3,5 pct. Aktien går tirsdag tilbage, da 21st Century Fox' aktiver splittes ud og salget af dem til Disney gennemføres, således at den fortsættende Fox-aktie fra nu af vil være meget mindre fokuseret på produktion og distribution af underholdning og i stedet på produktion af nyheds- og sports-tv gennem Fox Broadcasting, 28 Fox tv-stationer, Fox News og Fox Sports.

Tirsdag er der også fokus på DSW, som falder med 13,7 pct. Koncernen, som driver skoforretninger i USA, skuffede før markedets åbning et overraskende minus i sit seneste kvartal.

Michael Cos, der driver butikker med kunsthåndværk, stiger omvendt med 13,2 pct. efter et bedre end ventet regnskab for fjerde kvartal.

/ritzau/FINANS

Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


Flertal af USA's finanschefer spår recession fra sommeren 2020

Klaus Riskær siger farvel til endnu en folketingskandidat

Digital scrapbog børsnoteres til værdi over 83 mia kr i New York

Eivind Kolding blev fyret i Danske Bank og kom videre: "Jeg har bestemt haft min andel af problemer"

Kim Jong-un aftaler visit i Rusland for at møde Putin

Sådan ser flyselskaber fremtidens flykabine

Trump frikendte sig selv: nu frigives Muellers rapport

Højdepunkter fra møbelmessen i Milano

Kraftigt jordskælv rammer Taiwan